27. Gabora-gála: mindenkit elsöpört a zalai fergeteg

Vágólapra másolva!
2019.01.13. 16:14
A közelmúlt népszerű labdarúgóit láthatta újra a pályán a közönség a 27. Gabora-gálán. A jótékony célú nemzetközi öregfiúk teremlabdarúgó-tornán nyolc csapat harcolt a végső győzelemért a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, ahol a ZTE megállíthatatlannak bizonyult.

A jó focira kiéhezett közönség olyan korábbi kedvenceinek tapsolhatott, mint Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Igor Nincsenko (Ferencváros), Madar Csaba, Szatmári Csaba, Kerekes Zsombor (Debrecen), Mészáros Ferenc, Turi Zsolt, Czéh László (Pécs), Kenesei Krisztián, Tóth Miklós, Balassa Péter (Haladás), Tiber Krisztián, Sowunmi Thomas, Zombori Zalán (Videoton), Pinte Attila, Bari Jenő, Simon Gyula (Dunaszerdahely), Molnár Balázs, Kocsárdi Gergely, Kaj András (Zalaegerszeg).

EREDMÉNYEK

A-csoport
Hotel Salgó–Pécsi MSC 1–1
Hotel Salgó–Szombathelyi Haladás 4–2
Pécs–Szombathely 4–1
Ferencváros–Hotel Salgó 3–0
Ferencváros–Szombathely 4–1 Pécs–Ferencváros 1–0
A csoport végeredménye: 1. PMSC 7 pont, 2. Ferencváros 6, 3. Hotel Salgó 4, 4. Haladás 0

B-csoport
Zalaegerszegi TE–Dunaszerdahelyi AC (szlovákiai) 5–2
Debreceni VSC–Videoton 3–2
Zalaegerszeg–Videoton 2–0
Debrecen–Dunaszerdahely 4–1
Videoton–Dunaszerdahely 3–3
Zalaegerszeg–Debrecen 6–1
A csoport végeredménye:
1. Zalaegerszeg 9, 2. Debrecen 6, 3. Videoton 1 (5–8), 4. Dunaszerdahely 1 (6–12)

A 3. helyért: Debrecen–Ferencváros 6–4
Döntő:
Zalaegerszeg–PMSC 5–3

A lelkes szurkolók nem csalódtak, hiszen a régi kedvencek a színes, szellemes futballt varázsoltak a pályára, és kemény csatákban döntötték el a végeredményt.

Az A-csoportban a Ferencváros ellentmondást nem tűrően kezdett, a Hotel Salgót, majd a szombathelyieket is leiskolázta. De aztán beütött a krach, mert hiába szögezték kapujukhoz a pécsieket, a fővárosi zöld-fehérek minden helyzetüket elpuskázták, míg a baranyaiak az utolsó percben bevágták a győztes gólt – és ők jutottak be a döntőbe.

A másik ágon a Zalaegerszeg és a Debrecen is elintézte a Videotont és a dunaszerdahelyeiket, így a két hatpontos ki-ki meccset vívott a döntőért. Itt a zalaiak 1–1 után beindultak, lesöpörték a pályáról a „cíviseket”, és a 6–1-es sikerük után esélyesként várhatták a finálét.

Nos, a mindent eldöntő Zalaegerszeg–Pécs összecsapás változatos csatájában sokáig felváltva vezettek a csapatok, végül a zalaiak jól hajráztak, és 5–3-ra fordítottak. Ezzel megnyerték a Gabora-gálát, amelynek bevételét – több mint hárommillió forintot – a salgótarjáni Jó Pásztor Római Katolikus Óvoda kapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik