Gareth Bale (Fotó: AFP)

 

A kiszivárgott hírek szerint Gareth Bale vádlisérüléssel bajlódik, és csak a napokban kezdte el a labdás edzéseket. Madridban állítólag nem tartják korrektnek, hogy ilyen állapotban játszani akar a válogatottban, másfelől attól félnek, hogy esetleg újra megsérül és hetekig harcképtelenné válik.

„Nem súlyos a sérülése, rendszeresen beszélek vele, és biztos benne, hogy már Azerbajdzsán ellen harcra kész lesz” – mondta Ryan Giggs szövetségi kapitány, aki szerint Bale „elszántan” készül a walesiek hátralévő selejtezőire. Ahhoz pedig már hozzászokott, hogy a spanyol lapok folyamatosan találgatnak a jövőjét, esetleges januári Kínába szerződését illetően.

„Szerintem, különösen az utóbbi időben, hozzászokott a jövőjével kapcsolatos spekulációkhoz, az ezeket kísérő szurkálódáshoz. Fantasztikus dolgokat vitt véghez, amióta Madridban futballozik, a Bajnokok Ligáját négyszer is megnyerte. Ebben az idényben is jól játszott, a csapatuk egyik legjobbja volt. Bizonyos sajtótermékek folyamatosan terítéken tartják az átigazolási témát, de jól ismerem Garethet, kellően erős egyéniség ahhoz, hogy ne zökkentsék ki.”

A Real Madridot irányító Zinédine Zidane nem túl derűlátó Bale közeli bevetését illetően.

„Nem tudom, mit beszélt a szövetségi kapitánnyal, ám egyelőre nincs bevethető állapotban, még edzeni sem tud rendesen – mondta az Asnak a francia szakember. – A szövetségi kapitánynak joga van, hogy nevezze őt, meglátjuk, felépül-e addig. Ő szenved a legjobban a kialakult helyzet miatt, érthető, ha játszani akar. A minap megjelent hírek szerint rossz a kapcsolatunk és azt akarom, hogy már a télen eladjuk, de ez őrültség. Jóban vagyunk, és azt szeretném, hogy az idény végéig velünk maradjon.”

EB-SELEJTEZŐK
E-CSOPORT
November 16., szombat

18.00: Azerbajdzsán–Wales – élőben az NSO-n!
20.45: Horvátország–Szlovákia – élőben az NSO-n!
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán – élőben az NSO-n!
20.45: Wales–Magyarország – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14–  6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3   8–  9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10–  8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2   6–  6   0   8
5. Azerbajdzsán 6 1 5   5–14 –9   1