Videó: győzelem után jó hangulatú edzés – Nikolicsék készülnek Szerbia ellen

Vágólapra másolva!
2020.10.09. 20:24
null
Még Szófiában edzett a válogatott (Fotó: Szabó Miklós)
A bolgárok elleni 3–1-es győzelem után még mindig a szófiai Európa-bajnoki pótselejtező helyszínén tartózkodik a magyar labdarúgó-válogatott. A csütörtöki kezdőjátékosok regenerálnak, míg a cserék – köztük a harmadik magyar gólt szerző Nikolics Nemanja – edzésen vettek részt, hiszen vasárnap újabb feladat vár Marco Rossi legénységére: Belgrádban Szerbiával találkozik a Nemzetek Ligájában. A tréning első részén az NSO Tv is ott lehetett.

Kicsit a feje tetejére állt az élet Szófiában. Legalábbis ami a labdarúgást illeti. Míg átlagos esetben egy találkozó előtt 24 órával tartja meg az adott csapat az első edzését a helyszínen, addig a koronavírus-helyzet, illetve a rendkívüli menetrend miatt a magyar labdarúgó-válogatott első bulgáriai tréningjének kicsivel kevesebb mint 24 órával a bolgár–magyar meccs után jött el az ideje.

A 3–1-es győzelmet hozó Európa-bajnoki pótselejtezőnek is otthont adó Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a keret azon tagjainak vezényelt átmozgató edzést Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja, akik Bulgária ellen nem, vagy csak csereként léptek pályára. A tizenkét mezőnyjátékos és a két kapus között ugyanakkor ott lehetett a mérkőzés harmadik gólját szerző Nikolics Nemanja, valamint a találatot előkészítő Hangya Szilveszter, vagy épp a magyar válogatottban csütörtökön bemutatkozó Loic Nego.

A hangulatra egyáltalán nem lehetett panasz, miként a motivációra sem. Nikolicsék a sorversenyeknek is akkora versenyszellem mellett vágtak neki, mint amiről a szövetségi kapitány az utóbbi hetekben rendre beszél a sajtó és a nagyközönség előtt. „Jó játékot, győzelmet ígérni nem lehet, az utolsó sípszóig küzdő, harcos csapatot igen.” Stílszerű, hogy az egyébként is jó hangulatú, baráti versenyfutást szinte körhátrányból, az utolsó párnál sikerült megfordítania a Mol Fehérvár FC támadóját is „felvonultató” sornak.

A válogatott az első és legfontosabb akadályt sikerrel vette, ugyanakkor a hat nap alatt lejátszandó három meccsből kettő még hátravan. A következő állomás Belgrád lesz, ahol vasárnap Szerbiával csapnak össze a mieink a Nemzetek Ligája 2020–2021-es kiírásának 3. fordulójában. A csapat szombat délelőtt – már teljes kerettel, igaz, a Freiburghoz visszarendelt Sallai Roland nélkül – újabb edzést tart Szófiában, majd délután repülővel utazik át a bolgárból a szerb fővárosba.

A vasárnap esti mérkőzés után majd hasonló program vár a nemzeti csapatra: a keret jelentős része Szerbiában marad és készül az Oroszország elleni október 14-ei, szintén idegenbeli találkozóra. Belgrádban újabb embertől vesz búcsút a válogatott: Gulácsi Péter visszatér az RB Leipzighez, a Bulgáriában bravúrt bravúrra halmozó kapus helyén pedig a Dibusz Dénes, Hegedüs Lajos kettős kerülhet majd a középpontba.

Dibusz Dénes készül, várhatóan szerephez jut majd a Nemzetek Ligájában (Fotó: Szabó Miklós)
Dibusz Dénes készül, várhatóan szerephez jut majd a Nemzetek Ligájában (Fotó: Szabó Miklós)

EMLÉKEZTETŐ
EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ

A-LIGA, ELŐDÖNTŐ
BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG 1–3 (0–1)
Szófia,Vaszil Levszki Nemzeti Stadion,2000néző.Vezette:Marciniak (lengyel)
Bulgária:P. Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 30.) – Kraev (Isza, 80.).Szövetségi kapitány:Georgi Dermendzsiev
Magyarország:Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai R.Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Gólszerző:Jomov (89.), ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
VASÁRNAP

B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
20.45:
Szerbia–MAGYARORSZÁG, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Törökország, Moszkva

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 6–3 +3 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–3 0 3
3. Törökország 2 1 1 0–1 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 1–3 –2 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE SZERBIA ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik