Videó: amikor Nagy Tibor és Détári is tökéletesen eltalálta az állított labdát

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 07:19
null
Ami szép, az szép (Fotó: Youtube)
Szoboszlai Dominik törökországi csodagólja után előtörtek a futballszurkolókból az emlékek régi nagy szabadrúgásgólokról. Mi a testületi visszaemlékezéshez ezúttal két igencsak eltalált szabadrúgással járulunk hozzá a magyar válogatott elmúlt négy évtizedben játszott mérkőzései közül.

Az egyik legszerényebb futballsztár volt a rendszerváltás után a váciak kőkemény védője, Nagy Tibor, aki a pályán rendre ellenállt a kicselezési, azon kívül a fővárosba igazolási törekvéseknek (pontosabban visszahívási törekvéseknek, mert az Újpesti Dózsa neveltje). A válogatottban 17 alkalommal szerepelt, a legemlékezetesebb fellépésén pazar szabadrúgásgólt lőtt a Nyíregyházára látogató ukránoknak 1992 nyarán. Abban az évben kétszer is összecsaptunk új keleti szomszédunkkal, ez a második találkozó volt, amelyet 2–1-re nyertünk meg Jurij Nyikiforovék ellen.

Megvan a magyar válogatottnak is a Thomas Hässlere! – ujjongott a másnapi Nemzeti Sport, a Nagy-gól ráadásul a 92. percben esett.


A legendás első, áprilisi összecsapáson 3–1-re győztek a magyarok, ez volt Ukrajna első hivatalos nemzetközi mérkőzése, huszonöt év múlva két gálamérkőzéssel emlékeztek rá az akkori főszereplők.

Nem negyedszáz évente, hanem évente négyszer kerül elő a magyar sajtóban az egyik legikonikusabb magyar gól, amikor Détári Lajos a lengyelek ellen beírta magát az „Állított labdás helyzetek” nagykönyvébe (Magyarország–Lengyelország 5–3, 1987. május 17.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik