Valósággá válik – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2020.03.30. 22:40

Belépek a virtuális térbe, mint koronavírus-járvány idején az emberek többsége. Csak éppen nem az internet adja a virtualitást, hanem a képzelet. S meg vagyok győződve róla, hogy nem is állok messze a valóságtól. Legalábbis remélem.Futballválogatottunk múlt csütörtökön Szófiában Bulgáriát legyőzve már csupán egymérkőzésnyire van az Eb-részvételtől.

Szalai Ádám 89. percben szerzett fejes gólja döntötte el a találkozót, a meccs nagy részében tükörszélsőt játszó Dzsudzsák Balázs jobb oldali beadását előrevetődve, mintegy nyolc méterről stukkolta a házigazdák kapujába, ezzel a góllal nyertünk 1–0-ra.

Ekkor már tudtuk, hogy március 31-én, vagyis ma este a Puskás Arénában Románia lesz az ellenfelünk, mert Mirel Radoi szövetségi kapitány csapata közvetlenül a lefújás előtt 2–0-ra vezetett Reykjavíkban. Pedig szomszédaink hogy ódzkodtak a Laugardals-völlur gyepszőnyegétől! Mondván, a pálya talaja fűtés nélküli, márpedig Izlandon március végén nem éppen ideálisak a körülmények. A románok már a novemberi sorsolás után ravaszkodtak, hogy inkább Dániában kellene rendezni a találkozót...

Ennek alátámasztására a Gazeta Sporturilor tudósítója drámai hangvételű riportban ecsetelte az izlandi időjárás viszontagságait, nem sok jót várva a márciusi helyzettől sem.S hogy milyen az élet? 1–0-s román vezetésnél a Ferencvárossal 2019-ben bajnoki címet szerző Kjartan Finnbogasonnak a 16-os sarkáról leadott, gólba tartó lövése elakadt a román kapu előtti sárban...A magyar–románra már pénteken megkezdődött a jegyárusítás, de az online rendszer az első percekben beérkező igénylések hatására rövid időre összeomlott.

A Puskás Aréna 67 ezer fő befogadására alkalmas, és mintegy 300 000 jegyigénylés érkezett! Két óra alatt minden tikett elkelt, másnap Csányi Sándor, az MLSZ elnöke közleményben hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy a román himnusz alatt ne fütyüljenek. A magyar drukkereknek lesz alkalmuk érzelemnyilvánításra sportszerű módon is: az Ismerős Arcok frontembere, a motorbalesetéből felépült Nyerges Attila elénekli a Nélküled című dalt.

Én biztosra veszem, hogy a székely himnuszt is halljuk a közönségtől.Végül az Uruguay elleni nyitó mérkőzés transzparense ugrik be: Két stadion, egy legenda, egy újabb történet kezdete. Valami azt súgja, Eb-résztvevők leszünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik