Válogatott: Willi Orban hívta fel Marco Rossit, hogy meghozta döntését

Vágólapra másolva!
2018.10.05. 08:07
null
Orban a magyar válogatottat segíti a jövőben (Fotó: AFP)
Bernd Storck és Georges Leekens is próbálta meggyőzni Willi Orbant, hogy magyar válogatott legyen, de most ő hívta Marco Rossit, hogy döntött – nyilatkozta Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Azt is elmondta, úgy érzékelte, a játékosok megkedvelték az olasz szakembert, és bíznak is benne.

 

 

A napokban jelentette be az MLSZ, hogy Willi Orban, az RB Leipzig hátvédje magyar válogatott lesz.

„Willi Orban most csatlakozik majd a magyar válogatotthoz, most hozta meg ezt a döntést, hogy a magyar válogatottban szeretne játszani. Fontos tudnivaló, hogy Marco Rossi az elején úgy döntött, nem szeretné sem Willi Orbant, sem mást presszionálni arra, hogy a magyar válogatottban játsszon. Nagy titkot nem árulok el, ha elmondom, hogy Orban volt az, aki Marco Rossit felhívta, hogy meghozta ezt a döntését, és nagy örömmel szeretne csatlakozni. Már Bernd Storck is többször beszélt vele, és George Leekens is próbálta meggyőzni, hogy a magyar válogatottban játsszon, de most jött el az ideje annak, amikor úgy érezte, hogy nemcsak egyfajta idézőjeles kényszerű döntést hoz meg, hanem teljesen önszántából és százszázalékosan szeretné azt, hogy a magyar válogatottban játsszon, és a magyar válogatottat segítse a jövőben” – nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a nemzeti csapat új játékosáról.
Marco Rossi eddig két tétmeccsen irányította a válogatottat, a sajtófőnök kitért arra, mit szeretne elérni a csapattal a kapitány.

„Azt gondolom, elég sok mindent elmondott az eddigi nyilatkozataiban Marco Rossi arról, hogyan képzeli a munkáját, jó, erős csapatot szeretne építeni. Ha a keretet megnézzük, az is nagyon fontos szempont, hogy a jövőt is szem előtt tartsa, hogy épüljön ez a válogatott. Ez az, ami nagyon fontos, viszont a legjobban ő fogalmazta meg a lényeget mégis, hogy a labdarúgás a győzelemről szól. Persze egyfajta építkezés és hosszútávú stratégia is kell, hogy legyen, ugyanakkor mégiscsak az eredmények azok, amik meghatározzák azt, hogy egy csapat milyen erős és milyen eredményeket ér el.”

„Egy roppant rugalmas, ámde borzasztóan profi ember, aki abszolút a feladatára koncentrál. Minden gondolata akörül forog, hogy egyrészt hogyan tudná a csapatát jobbá, eredményesebbé tenni, másrészt az is nagyon fontos szempont a munkásságában, hogy ugyanakkor semmiféle sztárallűrje nincsen, amire az ember esetleg egy picit is felkapná a fejét. Nagyon könnyű vele együtt dolgozni, maximálisan hagyatkozik azokra a kollégákra a stábon belül, akik bizonyos területeket képviselnek, irányítanak, megbízik bennük, és addig, amíg azt látja, hogy minden rendben megy, és jól halad, addig nem is nagyon szól bele a munkájukba, hanem inkább támaszkodik az ő segítségükre, meglátásaikra. Ugyanakkor nagyon fontos számára, hogy ez egy igazán összetartó, egységes közösség legyen, és úgy gondolom, ez el is mondható a válogatottról. Úgy érzékeltem, hogy a játékosok is nagyon hamar megkedvelték, és bíznak is benne, szakmailag is. Tehát ezek talán a legfontosabb ismérvek, amelyek szövetségi kapitányként és edzőként Marco Rossit jellemzik” – mondta arról Szabó Gergő, milyen együtt dolgozni Marco Rossival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik