Válogatott: „Walesnek is vannak gyenge pontjai, ezeket kell kihasználni”

Vágólapra másolva!
2019.11.18. 13:35
null
Marco Rossi fejében már összeállt a Wales elleni kezdőcsapat (Fotó: Koncz György)
A magyar labdarúgó-válogatott hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatót, mielőtt elutazott volna Walesbe, az utolsó Eb-selejtezős mérkőzésére. A sajtóeseményen a magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi és középpályása, Pátkai Máté vett részt.



„Kicsit másképp álltak fel Azerbajdzsán ellen, mint ahogyan szoktak. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk a legerősebb összeállításukban fognak pályára lépni. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak gyenge pontjaik, ezeket kell kihasználni”
mondta Marco Rossi.

Az olasz mester számára nem kérdés, kiket fog pályára küldeni kedden. Ezúttal is kiemelte Nagy Zsoltot, aki már Uruguay ellen is játszott.

„Ha egy nappal a mérkőzés előtt még taktikai szempontból kérdések lennének a fejemben, akkor mással kéne foglalkoznom az edzősködés helyett. A kezdő tizenegy a stáb és az én fejemben is összeállt. Három játékos kimaradt a keretből, így voltak olyan döntések, amelyeket a kényszer miatt kellett meghoznom. A legfontosabb az akarás lesz, de ezen téren a fiúk úgyis odateszik magukat folytatta az 55 esztendős szakember.

Nagy Zsoltot ismét ki kell emelnem, hiszen ő kezdeni fog Walesben. Már Uruguay ellen debütált, igaz, akkor még csak csereként, de fokozatosan akartuk megismertetni vele a nyomást, ami a válogatottsággal jár. Jól reagált erre, jól végezte a feladatát, elégedettek voltunk vele” válaszolta a sajtótájékoztatón Rossi.

Rossi elárulta, milyen hangulatra számít Walesben, valamint kitért arra, hogy mire kell külön odafigyelni a britek játékában.

„Nagyon fontos lesz a hangulatbeli különbség. Itthon nagyon érzelmes pillanatok voltak Gera Zoltán búcsúztatása, valamint az új stadion miatt is. Azt kell hoznunk Wales ellen, amit Uruguay ellen is – leszámítva az első 15–20 percet. Megmutattuk, hogy még az uruguayiak ellen is tudtunk nyílt sisakos meccset játszani, ez elmondható a legtöbb Eb-selejtezős meccseinkről, kivéve a horvátok elleni idegenbeli találkozót” emelte ki a szövetségi kapitány

„Valószínűleg a brit, fizikális típusú focit fogják játszani. Tudjuk, hogy a levegőben nagyon jók és azt is, hogy a sokszor keresik a középcsatárt és a belső védőket beadásokkal, hiszen jól fejelnek – ebben persze Bale is nagyon erős. Emellett arra is készülünk, hogy agresszívan fognak kezdeni az első 15-20 percben”
tette hozzá Marco Rossi.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya után a Mol Fehérvár középpályása, Pátkai Máté is megszólalt az indulás előtt.

„Nekem teljesen mindegy, ki dönti el a találkozót. Az egész országnak arra van szüksége, hogy nyerjen a csapat. Az utóbbi napokban a csapból is ez folyt. Mi lesz Walesben? Hogy fogunk felállni? Milyen harcmodorral? Egy biztos: nagy feladat vár ránk” mondta Pátkai.

„Mindenkinek óriási élmény volt ekkora közönség előtt játszani az új Puskás Arénában.Lehet, hogy az eredménysokaknak csalódás, de a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, tisztes helytállás volt. Én is szívesen játszottam volna, de Marco Rossi így döntött, én ezt elfogadtam” tért ki a magyar válogatott középpályás az Uruguay elleni meccsre.

A 31 éves futballista arról is beszélt, hol lehet keresnivalója a magyar csapatnak Wales ellen.

„Nagyon veszélyes támadóik vannak, de a védelmük sebezhető. Az azeri csapat is néhol elbizonytalanította őket. Nálunk is van bizonytalansági tényező, hiszen nem az ideális védelemmel fogunk felállni, ez a négy játékos ugyanis még sohasem játszott együtt. De ha elhiszi ez a csapat, hogy tud nyerni Walesben, akkor meglehet a siker” mondta Pátkai.

„Nem szabad kifogásokat keresni. Willi Orbán és Kádár sem játszik, ennek ellenére mindenkinek be kell bizonyítania, hogy helye van a csapatban. Egy válogatott játékoson mindig van nyomás, de a walesi csapaton talán még nagyobb a teher. Türelmesnek kell lennünk, el lehet dönteni ezt a meccset a 85. percben is”
tette hozzá Pátkai Máté.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Szalai Attila (Apollon Limassol – Ciprus), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Pávkovics Bence (Debreceni VSC)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg – Ausztria), Vida Máté (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05 – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Zsótér Donát (Újpest FC)

EB-SELEJTEZŐK
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán – élőben az NSO-n!
20.45: Wales–Magyarország – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8–9 –1 12
3. Wales 7 3 2 2 8–6 +2 11
4. Szlovákia 7 3 1 3 11–11 0 10
5. Azerbajdzsán 7 1 6 5–16 –11 1

Félkövér: már kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik