Válogatott: újoncokat avatunk, Willi Orban a keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.01. 11:02
null
Willi Orban Görögország ellen debütálhat a magyar nemzeti csapatban (Fotó: AFP)
Több újoncot is avat a magyar labdarúgó-válogatott az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken, köztük Willi Orbant, az RB Leipzig védőjét – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). A mieink Görögországgal és Észtországgal csapnak össze.

 

A jövő pénteki Görögország és a három nappal későbbi Észtország elleni idegenbeli Nemzetek Ligája-meccsekre készülő magyar válogatottban több újonc is megmutathatja magát, köztük Willi Orban. Ahogy beszámoltunk róla, a kétszeres német U21-es válogatott védő sajtóhírek szerint hónapokig vívódott azon, hogy a német, a magyar vagy (az anyai ág miatt) a lengyel nemzeti csapatot válassza-e. Júniusban megkerestük az MLSZ-t, a válogatott sajtófőnöke pedig diplomatikusan hessegette el a témát.

Hétfőn viszont közölte a szövetség, hogy Willi Orban meghívót kapott a magyar válogatottba, és akár már a görögök elleni idegenbeli találkozón bemutatkozhat Marco Rossi együttesében. A Lipcsében Gulácsi Péterrel együtt futballozó belső védő az RB Leipzig csapatkapitánya, a legutóbbi szezonban 26 Bundesliga-meccsen lépett pályára, a jelenlegi idényben három bajnokin egy gólja van.



A teljes kerettel kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást az MLSZ.

NEMZETEK LIGÁJA
A C-LIGA PROGRAMJA

2. CSOPORT
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik