Válogatott: újonc és visszatérő is van Storck keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 11:46
A légiósok után az NB I-es játékosoknak is kiküldte a meghívót Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közösségi oldalán. A német szakember 13 futballistát hívott be a 26 fős bő keretbe a honi élvonalból.

A keretben egy újonc található: az újpesti Nagy Dániel. A Videoton FC középpályása, az ötszörös válogatott Pátkai Máté először kapott meghívót Bernd Storcktól, míg Varga Roland ismét lehetőséget kap a bizonyításra a szövetségi kapitánytól. A csapat augusztus 27-én találkozik Telkiben, a légiósok a hétvégi bajnoki kötelezettségeiket követően érkeznek meg az edzőtáborba.

Rohamosan közeledik a következő kihívás időpontja, nagyon örülök, hogy hamarosan ismét együtt lesz a csapat, és hogy a korábban sérült játékosok többsége ismét csatlakozni tud hozzánk – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány. – Szerencsére külső körülmények nem befolyásolták a keret összeállítását, így az Eb-csapatból jó néhányan ismét velünk lesznek. Ezúttal huszonhat fős keretünk van, hiszen két mérkőzést is játszunk, a magas létszám pedig lehetőséget ad változtatásokra, ha ez szükséges lesz, és így felkészülhetünk minden helyzetre. Elsődlegesen a Lettország elleni összecsapásra koncentrálunk, kapcsolatban vagyunk a meghívott játékosokkal, vagyis a felkészülés gyakorlatilag már a mai napon elkezdődik, ugyanis nagyon rövid időt tölthetünk el közösen a mérkőzés előtt. A kerettagoknak profi módon kell készülniük a mérkőzésekre, hiszen a nemzetközi meccsek színvonala, elvárásai magasabbak, mint a hazaiaké. Vannak visszatérőink és vannak újoncaink is, akiket igyekszünk integrálni a keretbe, valamint szeretném megismerni őket emberileg és természetesen profi labdarúgóként is.”

A VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda FC – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Asztana FK – Kazahsztán), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ VB-SELEJTEZŐI
Augusztus 31. (csütörtök), 20:45: Magyarország–Lettország
Szeptember 3. (vasárnap), 20:45: Magyarország–Portugália

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 6 6 12– 3 +9 18
2. Portugália 6 5 1 22– 3 +19 15
3. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3 8– 7 +1 7
4. Feröer 6 1 2 3 2–10 –8 5
5. Andorra 6 1 1 4 2–13 –11 4
6. Lettország 6 1 5 2–12 –10 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik