Válogatott: U15-ös és U18-as csapatunk is győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 09:57
Az U15-ös magyar labdarúgó-válogatott Ausztria, az U18-as nemzeti csapat pedig Montenegró korosztályos együttesét győzte le csütörtökön, felkészülési mérkőzésen.

Mint az az mlsz.hu beszámolójában olvasható, Ulbert Renátó rögtön az első percben megszerezte a vezetést az U15-ös gárda összecsapásán. A magyar csapat uralta a játékot az első játékrészben, a 14. percben Gruber Zsombor is betalált, a félidő előtt pedig Ulbert ünnepelhette második gólját (3–0).az mlsz.hu beszámolójában olvasható, Ulbert Renátó rögtön az első percben megszerezte a vezetést az U15-ös gárda összecsapásán. A magyar csapat uralta a játékot az első játékrészben, a 14. percben Gruber Zsombor is betalált, a félidő előtt pedig Ulbert ünnepelhette második gólját (3–0).

A második félidő már kiegyenlítettebb volt, az osztrákoknak a szépítésre még futotta, ám az 59. percben Vasvári Zoltán is eredményes volt, a magyar válogatott pedig 4–1-re legyőzte Ausztriát.

Az első félidőben teljesítményben, a csapatjáték elemeiben és a játékszervezésben többet mutatott az együttes, mint az első mérkőzésen, aminek nagyon örülök. A második játékrészben kicsit szétesett a csapat, a sok fiatal talán néha túl lelkesen vetette bele magát a mérkőzésbe. De ezt ki lehet küszöbölni. A két találkozón összességében jól futballozott a válogatott, a második mérkőzésen a tudatos és egységes játék eredményességgel is párosult” – idézi a szövetség honlapja Belvon Attila szövetségi edzőt.

U15-ÖS NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ausztria 4–1 (3–0)
Magyarország:
Tóth B. – Horváth M. (Varga D., 68.), Pékár I. (Molnár K., 41.), Farkas B., Szécsi (Kovács D., 55.) – Kocsis D. (Tuboly, 41.), Földing (Nagy-Kolozsvári, 55.), Keresztes N. (Tarcson, 55.) – Gruber (Földi D., 55.), Ulbert (Vasvári Z., 41.), Vancsa Z. Szövetségi edző: Belvon Attila
G: Ulbert 2, Gruber, Vasvári

U18-as csapatunk Montenegró korosztályos legjobbjai ellen nyert 2–1-re.

A harmincadik percben Skribek Alen szerezte meg a vezetést egy távoli lövéssel, amire a montenegróiak a második félidőben válaszolni tudtak (1–1). A kapott gól után a magyar együttes átvette a találkozó irányítását, majd egy gyors kontra végén Tóth-Gábor Kristóf megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

„Nem mindig volt gördülékeny a játékunk, de voltak nagyon jó periódusaink mindkét mérkőzésen. Szervezettek voltunk, a játékosok alázattal tették a dolgukat, és végig nagy volt a kohézió a csapaton belül. A mai nemzetközi futballban két meccset egymás után megnyerni idegenben szép teljesítmény, ezért jár a gratuláció a játékosoknak” – nyilatkozta a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző.

U18-AS NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Montenegró–Magyarország 1–2 (0–1)

Magyarország: Kiss Á. – Lakatos B., Szűcs K., Farkas M. (Pető, 62.), Vida K. – Kovács M. (Cipf, 62.), Kocsis B. (Irimiás, 82.) – Kapronczai (Földi B, 62.), Radics, Tóth-Gábor – Skribek (Körmendi K., 89.)
G: Skribek, Tóth-Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik