Válogatott: Tudjuk, hogy játékban fejlődnünk kell – Gulácsi

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 23:11
null
Gulácsi Péter szerint ma többször is szerencsénk volt, igaz, ez korábban nem mindig volt így (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében a magyar válogatott 3–1-re nyert Bulgáriában, így már csak egy lépcsőfok választja el a részben hazai rendezésű kontinenstornától. A lefújást követően Gulácsi Péter, Nikolics Nemanja, Kalmár Zsolt és Willi Orbán értékelte a történteket az M4 Sport kamerája előtt.

 

„Egy ilyen védésben egy nagy adag szerencse is van, spiccel sikerült beleérnem a labdába. Próbáltam minél többet takarni a kapuból, és jól is csináltam. Ma többször volt szerencsénk, igaz, voltak olyan meccsek, amikor talán többször volt balszerencsénk. Inkább legyen így… Tudjuk, hogy játékban azért fejlődnünk kell a maihoz képest, ha novemberben is nyerni szeretnénk” – mondta a több nagy védést is bemutató Gulácsi Péter az M4 Sportnak.

Log into Facebook | Facebook

„Jött a szokásos Vidi-kombináció. Jó támadófocit akartunk játszani, és sikerült is, így egy lépésre vagyunk az álmainktól. Izland ellen vannak jó emlékeim a 2016-os Eb-ről, de a lényeg, hogy otthon, a szurkolóink előtt játszhatunk” – fogalmazott a harmadik gólunkat szerző Nikolics Nemanja.

Log into Facebook | Facebook

„Örülök, hogy az első válogatott gólomat egy ennyire fontos meccsen szereztem. Nagyot küzdöttünk és harcoltunk. Izland kemény ellenfél lesz, okosan kell felkészülnünk” – mondta a szabadrúgásból beköszönő Kalmár Zsolt, aki hozzátette, egyelőre nem Izlanddal, hanem a szerbek és az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéssel foglalkoznak majd.

Log into Facebook | Facebook

„Nagyon boldog vagyok a gólom miatt. Bulgária egyáltalán nem játszott rosszul, jól építette a támadásait, nem mindig sikerült jól letámadnunk őket, időnként szenvedtünk ellenük. De aztán megmutattuk, mire vagyunk képesek. Izland ellen nagy kihívás vár ránk, jól fel kell készülnünk, de hazai pályán játszhatunk, ami nagy előny” – értékelt a mieink első gólját jegyző Willi Orbán.

Log into Facebook | Facebook

MARCO ROSSI ÉRTÉKELÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-LIGA, ELŐDÖNTŐ
BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG 1–3 (0–1)
Szófia, Vaszil Levszki Stadion, 2000 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Bulgária: P. Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 30.) – Kraev (Isza, 80.). Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev
Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Jomov (89.), ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

A másik elődöntőben
Izland–Románia 2–1

DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:
Magyarország–Izland

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik