Válogatott: Storck behívott két fiatalt a Puskás Akadémiából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 16:56
null
Márkvárt Dávid korábban már volt kerettag – most jöhet a bemutatkozás is (Fotó: Szabó Miklós)
Bernd Storck szövetségi kapitány a fiatalítás jegyében véglegesítette a magyar labdarúgó-válogatott 24 tagú keretét, amelyet az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésre, valamint az Andorra elleni vb-selejtezőre hívott össze. Storck hét magyarországi játékossal egészítette ki az együttest, amelybe ketten az NB II friss bajnokától, a Puskás Akadémiától kaptak meghívást.

 

A korábban megnevezett légiósok mellé most bekerült hét, itthon szereplő játékos összesen két felnőtt válogatottsággal rendelkezik: a Videotonból meghívott Vinicius Paulo és a Vasas bal oldali védője, Hangya Szilveszter egy-egy alkalommal már pályára lépett a válogatottban – emlékeztet a szövetség honlapja.

Az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Eppel Márton, valamint a Puskás Akadémiában futballozó Márkvárt Dávid korábban már volt kerettag, de még nem léptek pályára a nemzeti csapatban, míg Gróf Dávid, a Honvéd kapusa, továbbá két 19 éves fiatal, a Vasasban tavasszal meghatározó játékossá előlépő Kleisz Márk és a Puskás Akadémiában futballozó Tóth Bence először készülhet az A-válogatottal.

Az mlsz.hu úgy fogalmaz: a kapitány rengeteg segítséget kapott a hazai kluboktól az utóbbi időben, ezt viszonozva döntött úgy, hogy a kupaindulást kivívó klubok minél sikeresebb nemzetközi szereplése érdekében csak azokat a játékosokat hívja be, akiknek beválogatásáról a klubedzőkkel történt egyeztetései során megállapodott.

„Az előttünk álló két mérkőzésre kialakított keret kitűnő perspektívát jelent a jövőre nézve – idézi az mlsz.hu Bernd Storckot. – Néhány olyan játékos is bekerült a keretbe, aki minden bizonnyal ott lesz az európai kupasorozatokban, miután az érintett NB I-es klubok vezetőedzőivel, sikeres egyeztetéseink során, egyetértettünk abban, hogy mindegyik fél hasznára válik, ha ezek a játékosok lehetőséget kapnak a válogatottban az összetartás során.”

A kapitány szerint a meghívottak nagyszerű teljesítményt nyújtottak klubjaikban, így most eljött az idő, hogy a nemzeti csapat edzésein is bizonyíthassák tehetségüket.

„Azon fiatal játékosok közül, akik a legjobban dolgoznak majd, páran akár szerepet is kaphatnak az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen, amennyiben pedig tehetségük kemény munkával párosul, a jövőben akár a válogatott alapembereivé is kinőhetik magukat – folytatta Storck. – A jelenlegi keret egy kicsit bővebb a megszokottnál, mert a tapasztaltabb labdarúgóink közül néhányan az oroszok elleni mérkőzésen nem tudnak még pályára lépni, ez persze még több fiatalnak jelent lehetőséget. A tapasztaltabb játékosok is mindannyian nagyszerű teljesítményt nyújtottak klubjaikban. Stieber Zoltánt sokáig sérülés hátráltatta, de benne is ugyanúgy bízom, mint ahogy a keret össze többi játékosában. Az Andorra elleni vb-selejtezőre utazó keret tagjairól az Oroszország elleni mérkőzést követően döntök.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Gróf Dávid
(Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK:
Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kleisz Márk (Vasas), Kocsis Gergő (DAC – Szlovákia), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Vinícius Paulo (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek),Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Kalmár Zsolt (Bröndby – Dánia), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK:
Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT JÚNIUSI MÉRKŐZÉSEI
Június 5. (hétfő), 20.30: Magyarország–Oroszország – felkészülési mérkőzés, Groupama Aréna
Június 9. (péntek), 20.45: Andorra–Magyarország – vb-selejtező

Eppel Márton (jobbra) is kiérdemelte a meghívót (Fotó: Dömötör Csaba)
Eppel Márton (jobbra) is kiérdemelte a meghívót (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik