Válogatott: Sok gólt szereztem volna, ha bizalmat kapok – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.08. 13:05
null
Nikolics Nemanja Costa Rica ellen játszott, be is talált (Fotó: Török Attila)
A magyar válogatott és a MLS-ben szereplő Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja a Digi Sport Reggeli Start című műsorában többek között a nemzeti csapatban utóbbi egy évében betöltött szerepéről, a bizalom hiányáról, illetve a jövőről beszélt.

 

Mint ismert, az észak-amerikai profi labdarúgóliga alapszakaszának gólkirálya, Nikolics Nemanja 2016 októbere és 2017 novembere között nem lépett pályára a magyar válogatottban.

„Mondhatjuk, hogy bizalom nem is volt irántam – emlékezett vissza Nikolics. – Sokat harcoltam, hogy megkapjam azt a bizalmat, amelyet a klubjaim megadtak nekem. Az a legfontosabb számomra, hogy a lelkiismeretem tiszta volt mindig, tudtam, hogy a maximumot beleadtam. Van egy edző, aki kiválasztja azokat a játékosokat, akikkel úgy gondolja, hogy nyerni tud. Nem tudok haragudni egy olyan edzőre, aki elmondja őszintén, hogy »figyelj Niko, most nem számítok rád, de megvan a lehetőséged, hogy bekerülj a kezdőcsapatba«. Akkor tudom, mire készüljek és hogyan kell nekiállnom a feladatnak. De úgy gondolom, hogy a klubcsapatomban szerzett gólok alapján megérdemeltem egy olyan esélyt, hogy megmutassam, a válogatottban is tudok ugyanolyan eredményes lenni. Biztos vagyok benne, hogy sok gólt szereztem volna Magyarországon is, ha olyan bizalmat kapok, mint a klubomban.”

A következő tétmeccseket már az új szövetségi kapitány, Georges Leekens irányítása alatt játssza a nemzeti csapat, így tehát mindenki tiszta lappal indulhat.

„Az új kapitánynak nem ígértem semmi – mondta a hónap végén a 30. életévét betöltő támadó. – A klubomban szerzett gólok bizonyítják a legjobban, hogy akkor is el tudok dönteni meccset, ha éppen nem játszom jól. Ha nem is futok a labda után, úgyis meg fog találni és valahogy gólt fogok szerezni. Szerintem ez olyan tulajdonság, amit nem lehet tanítani, hanem születni kell vele. A klubomban tudják, hogy ezt várhatják tőlem. Várom a pillanatot a válogatottban is, hogy egy edző így bízzon bennem. Nem beszéltem még hosszan az új kapitánnyal, gondolom jót tett neki az az egy hét, amikor a csapattal volt. Láthatta, milyenek a játékosok a pályán és azon kívül, hogyan viselkednek társaságban, Szerintem hasznos információkat szerzett, néhány hónap múlva okosabbak leszünk, meglátjuk azt a keretet, amellyel neki akar futni a selejtezőknek.”

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik