Válogatott: Rossi biztos benne, hogy Szoboszlai nyárig távozik Salzburgból

Vágólapra másolva!
2019.09.03. 12:25
null
Szoboszlai (jobbra) már nem sokáig marad Salzburgban a kapitány szerint (Fotó: Dömötör Csaba)
A Montenegró elleni felkészülési mérkőzés előtt, a Telkiben edzőtáborozó magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4 Sportnak részletesen elemezte a keret tagjainak nyári, átigazolási döntéseit. Az 54 éves szakember nagyjából elégedett azzal, ahogyan a nemzeti csapatnál számításba vett játékosok döntöttek a klubváltásaikkal, esetleg maradásukkal kapcsolatban.

 

A Hoffenheimből öt év után távozó Szalai Ádám visszatért a Mainzhoz., amelynél 2010–13 között szerepelt, és a kapitány szerint jó döntést hozott a támadó, amikor úgy határozott, elhagyja a Hoffenheimet.

„A Hoffenheimnél annak ellenére akadtak gondjai, hogy amikor pályára lépett, jól játszott, de a klub és közte valami eltörött. Jó döntést hozott, hogy visszament Mainzba, mert így továbbra is Európa egyik legerősebb bajnokságában játszhat” – mondta a kapitány.

Szoboszlai Dominikre is hosszabban kitért a kapitány, szerinte a négyszeres válogatott középpályást nem véletlenül tartják a nemzetközi labdarúgás egyik legígéretesebb tehetségének, ám legkésőbb a jövő nyáron mindenképpen klubot kéne váltania.

„Egyrészről fontos, hogy a Salzburgban rendszeresen pályára lépjen, másfelől viszont a bajnokságból nagyon kilógnak, ezért nincsenek nehéz mérkőzéseik. A Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat, többek között a Liverpool ellen, ami nagyon jó erőfelmérő lesz, hogy egy ilyen nagy csapat ellen mire képes. Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan ő is elhagyja a Salzburgot, legkésőbb jövő nyáron. Nem véletlenül tartják őt a nemzetközi futball egyik legnagyobb tehetségének” – fogalmazott Rossi.

A szövetségi kapitány az olasz Bolognából az angol másodosztályú Bristol Cityhez igazoló Nagy Ádámról elmondta, végig kapcsolatban volt vele a klubváltással kapcsolatban és ő is azt tanácsolta neki, hogy váltson.

További vélemények Rossitól a válogatott játékosok nyári átigazolásaival kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

SZEPTEMBER 5., CSÜTÖRTÖK
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PODGORICA
20.45:
Montenegró–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik