Válogatott: reagált az MLSZ – egyik kapitány sem keresett 10 milliónál többet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 16:13
null
Valótlan hírek jelentek meg a válogatottat irányító kapitányok fizetéséről (Fotó: Török Attila)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján reagált a válogatott szövetségi kapitányainak fizetésével kapcsolatos sajtóhírekre.

 

A Sport Plusz hetilap csütörtöki számában azt írta, 2010-től kezdődően a magyar válogatott szövetségi kapitányainak (Egervári Sándor, Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck, Georges Leekens) összesen 1 milliárd 254 millió forintot fizetett ki az MLSZ. A szövetség azonban cáfolta az információkat.

„Ismételten szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a szövetségi kapitányok a sajtóban közkézen forgó összegeknek negyedét-ötödét sem keresték. A jelenlegi elnökség működése alatt, 2010 óta nem volt olyan szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak, akinek a havi fizetése elérte volna a 10 millió forintot" – olvasható az mlsz.hu-n.

„A további valótlan állítások miatt fontos azt is ismételten egyértelműsíteni, hogy – az álhírekkel ellentétben – az egyes kapitányok fizetése között nem volt érdemi különbség, és az MLSZ minden kapitány munkáját a megbízatása kezdetétől annak befejezéséig folyamatosan honorálta anyagilag. Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját – utalhatott Dárdai Pálra a szövetség. – A sok valótlanság között sajnos célszerűnek látszik azt is ismételten jelezni, hogy az MLSZ a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik