Válogatott: Puskás fenomenális csúcsával példálóznak Belgiumban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 08:33
Romelu Lukaku a belga válogatott két legutóbbi mérkőzésén három gólt szerzett, ezzel 65 mérkőzésen már 31 találatnál jár, azaz ő minden idők legeredményesebb csatára Belgiumban. A belga De Standard november 14-én, pénteken egy írással reagált a rekordra, középpontba állítva minden idők legnagyszerűbb labdarúgóját, Puskás Ferencet.

 

Csúcs vagy nem csúcs?
Ugyan a belga szövetség is boldogan ünnepelte Lukaku 31 gólját, elképzelhető, hogy a FIFA miatt ez mégsem lehet belga csúcs. A csapat ugyanis 2014-ben 5–1-re megverte Luxemburgot, a mérkőzésen Lukaku triplázott, Marc Wilmots szövetségi kapitány azonban hat helyett hét cserét hajtott végre. Így a FIFA nem ismerte el hivatalos mérkőzésnek, ettől még persze a belgák a saját számításaik szerint rekordernek tarthatják a Manchester United csatárát.

„Néhány történelmi perspektíva hasznos lehet. Ismerik-e Puskás Ferenc fenomenális statisztikáit? A magyar válogatottban 85 mérkőzésen 84 gólt szerzett, így a (149 meccsen) 109 gólos iráni Ali Daei mellett még mindig ő minden idők egyik legeredményesebb játékosa. Szorosan követi őt Cristiano Ronaldo, aki 79 gólt szerzett (146 mérkőzésen), illetve a 77 gólos Pelé” – olvasható „Az örökkévalóság fényében” című cikkben.

Az írás beszámolt arról, hogy Puskás volt az 1954-es vb egyik sztárja, egy abszolút zseni, aki az 1956-os forradalom után nem tért haza, ezért a FIFA két évre eltiltotta. „Ez azt jelenti, hogy Magyarország orosz inváziója nélkül könnyedén túlszárnyalhatta volna a száz gólt” – olvasható.

31 éves korában a Real Madridhoz került, a lap idézte egyik csapattársát, Gentót, aki szerint „neki volt a legjobb lába a Bernabéuban. Bármit meg tudott tenni vele, még a szappannal is dekázott a zuhany alatt.”

Az írás szerint 1948-ban az Anderlecht vitte volna, de Puskás azt akarta, hogy édesapja is a brüsszeli klub edzője lehessen, azonban a párt ebbe nem ment bele.

„Most, hogy Georges Leekens lett a magyar válogatott kapitánya, azt láttam, hogy otthon Puskás csillaga még mindig ragyog” – olvasható. A szerző hozzátette, Romelu Lukakunak még 53 gólt kell szereznie, hogy utolérje a magyarok legendás labdarúgóját. És ez 24 évesen elég jó célnak tűnhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik