Válogatott: Profitálhatunk a későbbi időpontból – Sallai

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 19:46
null
Sallai Roland immár maga mögött hagyta a sérülést (Fotó: Török Attila)
Az MLSZ kedd este tette közzé Facebook-oldalán a videót, amelyben a Freiburg magyar válogatott játékosa, Sallai Roland válaszolta meg a Szurkolói Klub tagjainak legérdekesebb kérdéseit.

A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, majd a párharc győztese öt nappal később az izlandi–román összecsapás nyertesét fogadta volna, immár az Eb-részvételért, ám a világméretű koronavírus-járvány miatt a halasztás mellett döntöttek, s egyelőre nem lehet tudni, mikor pótolják be a találkozókat.

„Románia ellen mindig óriási presztízs pályára lépni, jó érzés lett volna, de előtte még van egy nagyon fontos, bolgárok elleni mérkőzésünk, ezt a célt kell először teljesítenünk, utána beszélhetünk a következő mérkőzésről.”

„A válogatott profitálhat a későbbi időpontból, néhány játékos különböző okok miatt nem játszhatott volna márciusban. Ők visszatérhetnek, formába lendülhetnek, és ha mindenki játékban van, akkor lehet esélyünk az Eb-re való kijutásra.”

Sallai klubcsapata, a Freiburg 25 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a Bundesligában, ám a magyar futballista bízik benne, hogy akár az európai kupaszereplésért versenyben lehet a csapat.

„A jelenlegi kiírásban a kupaindulás is benne lehet a pakliban a Freiburggal, jó idényt futunk szerencsére, viszont a legfőbb cél a bennmaradás, ezért küzdünk évről évre” – mondta a 22 éves játékos, aki azt is elárulta, többször is összekeverték már a nevét a Mainzban futballozó Szalai Ádáméval.

És hogy mi volt eddigi pályafutása mélypontja?

„A legutóbbi sérülésem (meg kellett műteni a hasfalát, emiatt Sallai több hónapot kihagyott – a szerző). Sohasem volt még ilyen súlyos sérülésem, pláne műtétem. Szerencsére olyan emberek vettek körül, akik biztattak, hittek bennem, és pozitívan próbáltak hozzáállni az egészhez, így könnyebb volt átvészelni ezt a nehéz időszakot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik