Válogatott: „Nem zárom ki, hogy Leekens sikeres lesz, de...”

Vágólapra másolva!
2017.11.02. 11:32
null
Fazekas László szívesen elvállalná a magyar válogatott irányítását (Fotó: Nemzeti Sport)
A 92-szeres magyar válogatott Fazekas László nem érti, hogy az MLSZ miért ragaszkodott mindenáron külföldi szövetségi kapitányhoz.

 

„Csányi Sándor MLSZ-elnököt nem ismerem, de a jelek szerint a külföldi edzőket kedveli, és nem tudom, miért – értetlenkedett a hetvenéves egykori focista. – A magyar szövetség döntéshozóinak gondolkodása számomra kiismerhetetlen, és komorrá tesz. Tudják, hogy ott van kéznél Dunai Antal, aki egykoron spanyol földön ért el kiemelkedő sikereket, és aki az 1996-os olimpiára is kijuttatta az U21-es válogatottat, máig ért a szakmához, de nekik nem kell a jó hazai tréner” – mondta a Borsnak az évtizedek óta Belgiumban élő ezüstcipős csatár.

„Fogalmam sincs, mire megy majd. Jó pár hete elmegy majd azzal, hogy felméri a honi futballviszonyokat. Nem zárom ki, hogy sikeres lesz, de ehhez kiemelkedően jó pszichológusnak kell lennie. De jó tudni, csakis magyar kapitány talál utat a magyar futballista lelkéhez.”

Fazekas hozzátette, hogy nem mondana nemet a szövetségi kapitány pozíciójára, ám van egy tényező, ami miatt nem tartja valószínűnek a megkeresést.

„Szülőhazám szolgálata mindennél kedvesebb lenne. Leekens hatvannyolc, én hetvenesztendős vagyok, az életkor tehát nem lenne akadály. Azt gyanítom, egykori klubom, az Újpesti Dózsa belügyes hátországa miatt nem kedvelnek odahaza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik