Válogatott: Nem látok okot a mellőzésére – Rossi Dzsudzsákról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 18:12
null
Dzsudzsák Balázs legutóbb Fehéroroszország ellen játszott a válogatottban (Fotó: Koncz György)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az M4 Sportnak beszélt a mellőzött, jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben futballozó Dzsudzsák Balázsról. A szövetségi kapitány emellett beszélt a keret erősségeiről, s arról is, melyik játékos teljesítménye lepte meg eddig a legjobban. 

„Szeretnénk jól futballozni, de leginkább sikeresek szeretnénk lenni. Az eredmény mindig fontosabb. Hiába játszunk jól, ha nincs eredmény, pár nap alatt elfelejtik” – nyilatkozta az M4 Sport Sport7 című műsorának Marco Rossi a következő időszakra szóló céljairól.

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája utolsó két körében előbb Észtországot, majd Finnországot fogadja. A szövetségi kapitány kijelentette, egyetért azzal, hogy a magyar válogatott alapesetben erősebb kellene, hogy legyen ellenfeleinél, de ezt bizonyítani is kell.

„Vannak játékosaink, akikkel jobbak lehetnénk. Most van két hazai meccsünk, ha legyőzzük őket, majd utána kijelenthetjük, hogy jobbak vagyunk.”

Rossi kijelentette, sosem akart azzal mentegetőzni, hogy nem volt elég ideje megismerni a keretet az első tétmérkőzés előtt, mindez ugyanis nem lenne igaz.

„A személyiségüket ismerem jobban, de a képzettségükkel előzőleg is tisztában voltam. Valamennyiüket ismertem, láttam játszani a klubjukban vagy a válogatottban. Pszichológiaiak érhetünk el még nagy lépést.”

A szövetségi kapitány elárulta, Szalai Ádám munkája, hozzáállása jelenti számára az eddigi legkellemesebb csalódást.

„Nagyon-nagyon elégedett voltam Szalai Ádámmal. Meglepett. Igazi vezér, mindent megtesz a csapatért. Segíti a fiatalokat. A sajtóval kialakított viszonyán kellene még javítania, ahogyan a keret valamennyi tagjának – de bízom abban, hogy ez is lesz jobb” – fogalmazott Marco Rossi, aki a korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs lehetséges visszatéréséről is beszélt.

Mindig is nagyra értékeltem a technikai és taktikai tudását, valamint azt az erőfeszítést és büszkeséget a címeres mezre, a csapatkapitányságra, ami az Európa-bajnokságig jellemezte. Eddig azért nem hívtam be, mert nem volt klubja, nem edzett és nem játszott. De onnantól, hogy edz, jól játszik, és tudom, hogy plusz munkát is végez, nem látok okot a mellőzésére. Kedvelem a jó játékosokat és ha vannak vezérek a csapatban. Nem félek valakitől, akinek jó hatása lehet a keretre, mert erős és jó személyisége van. Remélem, a jövőben csatlakozhat hozzánk, és úgy fog erősíteni minket, ahogy azt gondoljuk” – mondta a 96-szoros magyar válogatott labdarúgóról a szövetségi kapitány.


Dzsudzsák Balázs legutóbb Georges Leekens irányítása alatt, a Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a válogatottban. A 31 éves szélső szeptember közepén írt alá az Emírségek bajnokságában szereplő al-Ittihad Kalbához, ahol eddig hét mérkőzésen szerepelt, és három gólt szerzett (vasárnap este is betalált).

Rossi kijelentette, a válogatott jelenlegi helyzetében a szervezettség a legfontosabb.

„Úgy érzem, az emberek nem annyira bizakodóak. Ami nem igazán meglepő, hiszen az elmúlt két évben nem nagyon jöttek az eredmények. Sok csapat bebizonyította már, hogy szervezettséggel mindenki megnehezítheti a másik életét. Hiszek abban, hogy szervezettek tudunk lenni. Megvannak a keretben rejlő képességek, nekünk csak a megfelelő értékeket kell a képességekhez adni.”

A szövetségi kapitány az MLSZ bejelentése szerint hétfőn hirdeti ki a Nemzetek Ligája utolsó két csoportkörére készülő válogatott bő keretét.

Marco Rossi együttese november 15-én, csütörtökön Észtországot, három nappal később, vasárnap pedig Finnországot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik