Válogatott: Nagy Zsolt biztosan játszik Uruguay ellen – Rossi

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 17:34
null
Marco Rossi arról is beszélt, miért nem hívta be Hangya Szilvesztert a válogatottba (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott az új Puskás Aréna nyitómeccse előtt, amelyen Magyarország Uruguayjal találkozik felkészülési mérkőzésen. A sajtóeseményen Marco Rossi és Varga Roland vett részt.  

Marco Rossi először szerette volna tisztázni, nem ő az oka annak, hogy Gera Zoltán nem fog játszani Uruguay ellen.

„Aki Magyarországon ismer, az sok rosszat elmondhat rólam, de az biztos, hogy tisztelem az embereket. Ez így van az országgal és az emberekkel is. Éppen ezért szeretném cáfolni a pletykát, amely elterjedt rólam, miszerint nem tiszteltem egy olyan magyar legendát, mint Gera Zoltán, illetve hogy én voltam az akadálya annak, hogy játsszon Uruguay ellen. Ezt teljes mértékben rá és a szövetségre hagytam, ők döntöttek így” – kezdte a sajtótájékoztatót Marco Rossi.

Magyarország szövetségi kapitánya kitért Willi Orbán sérülésére, valamint Nagy Zsoltra is, aki pénteken bemutatkozik a válogatottban.

„Willi Orbán egyértelműen nem léphet pályára, hiszen megműtötték. Sokat dolgozunk a játékunkon, teljesen elégedett vagyok azzal, amit láttam az edzésen – az újoncokkal is. Ezért Nagy Zsoltnak értékes játékperceket fogok adni, ha pedig jól teljesít, Wales ellen is pályára küldöm. Csereként kezd majd holnap, de biztosan be fogom küldeni. Rá már tavaly felfigyeltem, viszont amikor Korhut és Kádár nem szerepelhetett, Tamás Krisztián volt az első gondolatom, ám ő sérült, így esett Nagy Zsoltra a választásom. Olyan sebessége, ereje és bátorsága van, amely felkeltette az érdeklődésem. Jobb lett volna, ha több időt tölt az NB I-ben és nagyobb tapasztalata van, csakhogy vészhelyzet alakult ki, ezért azt kellett megnézni, ki az, aki a leginkább alkalmas a játékra" – folytatta Rossi.

„Vannak olyan hiányosságok, amiket ti nem láttok, nem tudtok. Volt egy olyan eset, ami miatt úgy döntöttem, hogy nem hívom be a válogatottba Hangya Szilvesztert. Amíg én itt vagyok mint szövetségi kapitány, elvárásom, hogy egy játékos legalább annyira motivált legyen, mint én – vagy akár még motiváltabb. Ezért jelenleg nehezen tudom elképzelni, hogy Hangya válogatott kerettag legyen, amíg én vagyok Magyarország nemzeti csapata élén. Technikai okok miatt is Nagy a jobb megoldás, hiszen azt kellett megnéznem, ki az, aki képes lehet felvenni a versenyt Gareth Bale-lel vagy Harry Wilsonnal, és én úgy ítéltem meg, hogy Nagy Zsolt az alkalmasabb erre a feladatra” – fogalmazott kritikusan a szövetségi kapitány.

„A pénteki meccsre összpontosítunk. Hatvanhét-ezer néző előtt fogunk játszani egy olyan csapat ellen, amely tele van világklasszisokkal, a kapustól egészen a támadósorig. Óriási bennünk a tisztelet Uruguay felé. Legfőbb célunk, hogy tisztes eredményt érjünk el, ami segíthet a következő mérkőzésen, amely értelemszerűen fontosabb” – tette hozzá Marco Rossi.

A sajtótájékoztatón Varga Roland is megszólalt. Beszélt a régi Puskásban szerzett utolsó gólról, amelyet éppen ő lőtt szabadrúgásból, valamint elárulta, hogy Suárezzel vagy Cavanival játszana-e szívesebben.

„Szabadrúgásból sikerült gólt szereznem – ebben a kapus is segített –, és persze nagyon jó lenne, ha holnap gólt tudnék szerezni, ettől függetlenül a legfontosabb az, hogy élvezzük, hogy ilyen stadionban futballozhatunk” – mondta Varga Roland.

„Tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek, ezt nem kell bemutatni. Talán inkább Cavanival játszanék egy csapatban. Őt tartom többre” – tette hozzá az FTC labdarúgója.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EDZÉSE A STADIONAVATÓ ELŐTT


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Szalai Attila (Apollon Limassol – Ciprus), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Pávkovics Bence (Debreceni VSC)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg – Ausztria), Vida Máté (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05 – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Zsótér Donát (Újpest FC)
Korhut Mihály eltiltás miatt nem játszhat Wales ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., péntek (Puskás Aréna)
19.00: Magyarország–Uruguay (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Vezeti: Damir Skomina (Robert Vukan, Tomaz Klancnik) – szlovénok

EB-SELEJTEZŐK
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales – élőben az NSO-n!
20.45: Horvátország–Szlovákia – élőben az NSO-n!
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán – élőben az NSO-n!
20.45: Wales–Magyarország – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14–6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8–9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10–8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6–6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik