Szalai Ádámék topligákban szereplő játékosok ellen léphetnek pályára felkészülési meccsen szeptemberben (Fotó: Meder István)

A válogatott szeptember 5-én Podgoricában lép pályára Montenegró nemzeti együttese ellen, négy nappal a szlovákok elleni hazai Európa-bajnoki selejtező előtt.

Marco Rossi együttese szeptemberben és novemberben is csak egy-egy Eb-selejtezőn lép pályára, ami azt jelenti, hogy ezekben a hónapokban felkészülési meccset is játszik.

„A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtezősorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban. Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni budapesti meccsre. Kevés időnk van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a Montenegró elleni összecsapás, hiszen tét nélkül tudunk olyan mérkőzést lejátszani, amelyen gyakorolhatjuk a taktikánkat, átismételhetjük a szükséges automatizmusokat a szlovákok elleni mérkőzés, valamint a többi hátralévő találkozó előtt. A montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokat tudhat soraiban, mint a Monacóban futballozó Sztevan Jovetics, az Atlético Madridban szereplő Sztefan Szavics, vagy a Laziót erősítő Adam Marusics. A novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozunk, jövő év elején várhatóan teljes lesz a programunk, amelyet igyekszünk úgy alakítani, hogy a lehető legjobban szolgálja a felkészülésünket” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

A FIFA-világranglista 44. helyén álló montenegrói válogatott ellen a magyar válogatott eddig két alkalommal játszott, mindkétszer felkészülési mérkőzésen. 2007 márciusában, a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-re kikaptunk, majd 2008 augusztusában 3-3-as döntetlent játszott a két csapat a Puskás-stadionban. A montenegrói válogatott a Nemzetek Ligája C-divíziójában szerepelt, ahol a szerbek és a romának mögött harmadik helyen zárták a csoportjukat.

A FÉRFI LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT 2019-ES MENETRENDJE
március 21., Szlovákia–Magyarország, Európa-bajnoki selejtező
március 24., Magyarország–Horvátország, Európa-bajnoki selejtező
június 8., Azerbajdzsán–Magyarország, Európa-bajnoki selejtező
június 11., Magyarország–Wales, Európa-bajnoki selejtező
szeptember 5., Montenegró–Magyarország, felkészülési mérkőzés
szeptember 9., Magyarország–Szlovákia, Európa-bajnoki selejtező
október 10., Horvátország–Magyarország, Európa-bajnoki selejtező
október 13., Magyarország–Azerbajdzsán, Európa-bajnoki selejtező
november 19., Wales–Magyarország, Európa-bajnoki selejtező