Válogatott: még két évig a Groupama Arénában a meccsek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 18:14
null
További két évig a Groupama Arénában játssza a hazai tétmeccseit a válogatott (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos oldalán tette közzé, hogy a magyar válogatott idén és 2019-ben is a Groupama Arénában játssza a hazai mérkőzéseit. Mindez azt jelenti, hogy a hazai Nemzetek Ligája-meccseket és az Eb-selejtezőket is itt rendezik.

 

Az Üllői úti FTC-stadion ad otthont a Magyar Kupa 2018-as és 2019-es fináléjának, valamint a 2019-es női Bajnokok Ligája-döntőnek is.

A nemzeti csapat 2014 szeptembere (a 2016-os Eb selejtezősorozatának kezdete) óta játssza a hazai tétmeccseit a Groupama Arénában a Puskás Ferenc Stadion újjáépítése miatt (az átadásra várhatóan 2019 novemberében kerül sor).

„A válogatott mérkőzések hangulata egészen kiemelkedő és egyedi – fogalmazott az együttműködés kapcsán Csányi Sándor MLSZ-elnök az mlsz.hu-n. – És ebben a szurkolók mellett a stadionnak is jelentős szerepe van. A nemzetközi találkozók alkalmával azt tapasztaljuk, hogy mindenki szereti ezt a létesítményt: az idősebb és fiatal szurkolók, a játékosok, vagy éppen azok, akik kerekesszékkel érkeznek a helyszínre, ezért örömmel rendezzük továbbra is a Groupama Arénában a következő évek legjelentősebb labdarúgó-eseményeit."

A Lagardere Sports Hungary Kft. (LSH Kft.) által üzemeltetett Groupama Arénában az első válogatott mérkőzésre 2014 szeptemberében került sor, azóta a nemzeti csapat 17 találkozót játszott le a stadionban – köztük telt ház előtt győzte le Norvégiát a 2016-os Eb pótselejtezőjében. Az itt megrendezett összecsapásokat az UEFA és a FIFA kiválóra értékelte.

„Az eredményes tárgyalások lefolytatása után kijelenthető, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2019. november 30-ig bizonyosan a Groupama Arénában vívja majd a hazai találkozóit" – árulta el az mlsz.hu-nak Jens König, a Lagardere Sports stadionokért és arénákért felelős alelnöke.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik