Válogatott: Marco Rossival látszik, mit akarunk játszani – Stieber Zoltán

Vágólapra másolva!
2018.09.07. 10:03
null
Stieber Zoltán és Gera Zoltán nyilatkozott az elutazás előtt (Fotó: Koncz György)
A magyar labdarúgó-válogatott péntek reggel elutazott Tamperébe, ahol a finnek ellen kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában. Mielőtt a csapat repülőgépre szállt volna, Gera Zoltán – immár edzői szerepkörben – és Stieber Zoltán beszélt a sajtónak a felkészülésről és a szombati mérkőzésről. 

Gera Zoltán azzal kezdte, hogy nagyon jól sikerült az egyhetes felkészülés, ezért bizakodó a finnek elleni találkozó előtt.

„Amit Marco Rossi szövetségi kapitány taktikailag elképzelt, azt a csapat nagyon gyorsan megvalósította az edzéseken. Remélem, hogy ez a szombati mérkőzésen is látható lesz. Általában jó szerencsénk van a finnek ellen, és bízom benne, lesz olyan játékos a keretben, aki pluszt tud hozni a játékunkba ezen a mérkőzésen. A szövetségi kapitány nagyok sokat foglalkozik azzal, hogy különböző játékhelyzeteket, felállásokat tudjon megvalósítani a csapat, ebben mindenképpen előrelépést látok. Ha esetleg mérkőzés közben kell váltani, akkor, úgy gondolom, azt gond nélkül megtesszük, így akár meglepetéssel is tudunk szolgálni az ellenfélnek.”

Saját szerepköréről elmondta, jelenleg kapocs a csapat és a szakmai stáb között, a munkáját nagyban megkönnyíti, hogy korábban együtt játszott a mostani kerettagokkal.

„Figyelnek rám, a tisztelet megmaradt. A Fradi-játékosokkal azonban szigorúbb vagyok. Marco Rossival remek a közös munka, sokat lehet tőle tanulni. Úgy gondolom, jó az összhang a kapitány és a csapat között is, ezért még egyszer mondom, bizakodó vagyok.”

Stieber Zoltán először ugyancsak a Marco Rossival közös munkáról beszélt.

„Az első benyomásom Marco Rossiról, hogy nem engedi közel magához a játékosokat, de abszolút profi. Komoly tervet állított össze, látszik, hogy mit akarunk játszani, ez mindenképpen pozitív dolog. Bízunk benne, hogy a kérésekből minél több dolgot meg tudunk valósítani a pályán.”

Stieber Zoltánnak jó emlékei vannak a finnek ellen, hiszen a 2015 júniusában játszott Eb-selejtezőn óriási és igen fontos gólt lőtt.

„Nagyon kedves emlék számomra az Eb-selejtezők során a finnek ellen lőtt gólom, de megígérni nem tudom, hogy most is betalálok, egyébként is mindegy, ki lövi, az a lényeg, hogy érjünk el egy jó eredményt. A Nemzetek Ligája-csoportunkban viszonylag hasonló játékerőt képviselő csapatok szerepelnek, talán a görögök emelkednek ki egy kicsit, de mindenkinek egyenlő esélye van megnyerni az adott mérkőzést. Több felállást is gyakoroltunk, azt is, ha támadni kell, azt is, ha vissza kell állni. Úgy gondolom, taktikailag rendben van a csapat.”

Emellett elmondta, hogy fontos a csapatnak Gera Zoltán jelenléte, vannak olyan meglátásai, amelyek segíthetik a válogatottat. Valamint arról is szó esett, hogy nem beszélt a szintén az MLS-ben légióskodó, a válogatottságot lemondó Nikolics Nemanjával.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők
: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások:
Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók:
Szalai Ádám (Hoffenheim), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
18.00, Tampere: Finnország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Görögország
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna:MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna,MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna,MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország
A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik