Válogatott: Rossi Campaniában, a családjában mindenki egészséges

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.31. 10:23
null
Marco Rossi Olaszországban, a családjával vészeli át a nehéz időszakot (Fotó: Szabó Miklós)
A szerettei mellett akart lenni Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a koronavírus-járvány miatti válsághelyzetben, ezért a múlt héten hazautazott Olaszországba.

 

„Autóval jöttem Pozzuoliba bő egy héttel ezelőtt. Két nappal az eredetileg tervezett válogatott összetartás kezdete előtt utaztam haza. Addig Budapesten voltam a lakásomban, készültem a Bulgária elleni mérkőzésre, hogy ne okozzon problémát, ha az utolsó pillanatban mégis pályára kell lépnünk” – idézi a Blikk Marco Rossit, aki Dél-Olaszország egyik legfertőzöttebb tartományában, Campaniában él.

„A feleségem, a lányom és én itthon vagyunk Pozzuoliban, míg Simone, a fiam, aki vízilabdázik, Szicíliában ragadt. Édesanyám pedig a torinói otthonában tartózkodik, de a családban szerencsére mindenki egészséges” – tette hozzá az 55 esztendős olasz tréner.

„A mi városunkban nagyjából százezren élnek, az emberek túlnyomó többsége betartja a szabályokat. Ám sajnos itt is vannak olyanok, akik nem viselkednek eléggé felelősen, és figyelmen kívül hagyják a szabályokat. Az utcákon a szokásosnál több rendőr van, ők vigyáznak a rendre, bár minden nagyon csendes és kihalt. Jelenleg a legfontosabb az, hogy betartsuk a szakemberek utasításait, így a lehető legkevesebben betegedjenek meg.”

A Budapest Honvéddal 2017-ben bajnoki címet szerző edző 2018 óta irányítja a magyar nemzeti együttest. Március végén Bulgáriával játszottunk volna a Nemzetek Ligája-playoffban az Európa-bajnoki kvalifikációért.

„Tartom velük a kapcsolatot, nemcsak a futballistákkal, a stábtagokkal is. Információim szerint szerencsére mindenki egészséges. A keret összeállításakor alkalmazott szempontjaim a kinevezésem óta ugyanazok, és minden jövőbeni találkozó esetén ugyanazok lesznek, mint eddig. Részletekről, nevekről persze roppant korai lenne beszélni, hiszen még a meccs új időpontját sem tűzték ki” – fejezte be Rossi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik