Válogatott: Magyarország–Uruguay a Puskás Aréna nyitó meccsén!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 18:03
null
Néhány hónap múlva Uruguay ellen lép pályára a magyar válogatott a Puskás Arénában (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2019. november 15-én adják át a Puskás Arénát, s a nyitó mérkőzésen a magyar válogatott Uruguayt fogadja.

 

Korábban Csányi Sándor MLSZ-elnök már nyilatkozta, hogy sztárválogatott érkezhet az új, 68 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény avatására.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ezen a mérkőzésen búcsúzik a válogatottól Gera Zoltán, aki júliustól az U21-es válogatott irányítását veszi át.

Gera Zoltántól klubja, a Ferencváros és az MLSZ ezen a találkozón a szurkolókkal közösen búcsúzik el. A szakember július elsejétől átveszi a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott vezetését. Mivel a feladatkör teljes embert kíván, Gera Zoltán megállapodott a magyar bajnok vezetőségével, hogy egyelőre távozik a zöld-fehérek szakmai stábjából. Egyidejűleg az A-válogatottban, Marco Rossi mellett is folyamatosan csökkentik feladatait a szezon végéig, hogy minél hamarabb százszázalékosan az U21-es korosztályra koncentrálhasson – olvasható az MLSZ honlapján.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a jövő szempontjából talán legizgalmasabb korosztállyal foglalkozhatok vezetőedzőként, és külön motiváció mindannyiunknak, hogy 2021-ben a szlovénokkal közösen mi rendezzük az első tizenhat csapatos Eb-t. Büszke vagyok a Ferencvárosnál végzett munkámra is, amelyet fájó szívvel hagyok abba. Mint elmondtam a klub vezetőinek is, nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam, sokat tanultam az elmúlt időszakban, és örülök neki, hogy együtt ünnepelhettük a klub harmincadik bajnoki címét. Mostantól minden erőmmel az U21-es válogatott eredményességéért dolgozom. Nagy köszönettel tartozom az A-válogatott stábjának és játékosainak, mert rengeteget tanultam mindannyiuktól az együtt töltött idő alatt, amiért nagyon hálás vagyok nekik” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.

A magyar válogatott eddig háromszor találkozott Uruguayjal. Az 1954-es világbajnokságon hosszabbítás után nyertünk 4:2-re, 1961-ben és 1962-ben felkészülési mérkőzésen egyaránt 1:1-es döntetlen született.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., Budapest, Puskás Aréna
Magyarország–Uruguay

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik