Kleinheisler Lászlóval nem számolhat Marco Rossi Wales ellen (Fotó: Meder István)

 

Az NK Osijek légiósát a Horvátország ellen 3–0-ra elveszített összecsapáson állították ki, s bár Kleinheisler kihagyta az Azerbajdzsán elleni győztes meccset, az UEFA fegyelmi bizottsága legutóbbi ülésén két mérkőzésre szóló eltiltásról határozott, így a középpályás Walesben sem léphet pályára.AZ UTOLSÓ FORDULÓK ELŐTT

Két fordulóval a vége előtt a csoportot Horvátország vezeti Magyarország, Szlovákia, Wales és Azerbajdzsán előtt. Az azeriek elleni győzelmünk és a walesi–horvát meccs döntetlenje azt jelenti, hogy még nincs továbbjutó, és négy csapatnak is megmaradt az esélye a kvalifikációra.

HORVÁTORSZÁG helyzete a legegyszerűbb: ha nem kap ki hazai pályán Szlovákiától, Eb-résztvevő, méghozzá csoportgyőztesként. Vereség esetén nagy bajba kerülhetnének a horvátok. Hátralevő mérkőzés: Szlovákia (otthon).

MAGYARORSZÁG kijut az Európa-bajnokságra, ha legyőzi Wales válogatottját Cardiffban. Döntetlen vagy vereség esetén minimális az esély a kvalifikációra. Hátralevő mérkőzés: Wales (idegenben).

SZLOVÁKIA kijut az Európa-bajnokságra, ha megnyeri két hátralevő mérkőzését. Ha a szlovákok négy pontot gyűjtenek, sorsuk (leginkább) a magyar válogatott kezében lesz. Ha hármat vagy kevesebbet, akkor jó eséllyel elszállnak. Hátralevő mérkőzések: Horvátország (idegenben), Azerbajdzsán (otthon).

WALES kijut az Európa-bajnokságra, ha megnyeri mindkét hátralevő mérkőzését, és Szlovákia nem szerez hat pontot hátralevő találkozóin. Wales nem engedhet meg botlást magának, már egyetlen döntetlen is kihúzza a versenyből. Hátralevő mérkőzések: Azerbajdzsán (idegenben), Magyarország (otthon).

A LEHETSÉGES FORGATÓKÖNYVEKET EBBEN A CIKKÜNKBEN RÉSZLETEZZÜK!

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14–  6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3   8–  9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10–  8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2   6–  6   0   8
5. Azerbajdzsán 6 1 5   5–14 –9   1