Válogatott: Karrierem csúcsa lenne a Puskásban Eb-meccset játszani – Szoboszlai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 14:06
Szoboszlai Dominik és Pátkai Máté kötetlen sajtóbeszélgetés keretében meséltek a nemzeti csapatban töltött időről, valamint az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezőkről, amelyeket Azerbajdzsán és Wales ellen vív meg a magyar labdarúgó-válogatott.
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

Pátkai Máté felidézte a horvátok ellen szerzett győztes gólját, ám elárulta, nem szabad a múltban élni, most csak a következő két találkozóra szabad koncentrálni.

Néha beugrik a horvátok elleni gól, de már megtanulhattuk, hogy a labdarúgásban gyorsan elmúlik a siker íze. Nem azzal kell foglalkozni mi volt három hónapja, hanem előre nézni” – mondta Pátkai.

A Mol Vidi középpályása a motivációt tartja a legfontosabbnak, amelyet mindig meg kell találnia egy csapatnak. Éppen ezért szerinte az azeriek elleni selejtező nehezebb lehet, mivel az emberek sokszor csak legyintenek az ilyen találkozókra. A 31 éves futballista azt is elmondta, hogy az idegenbeli formának meg kell fordulnia ahhoz, hogy sikeresek legyünk, mivel legutóbb 2016 októberében győzött a magyar válogatott Budapesttől távol, még Lettország ellen.

Nagyon remélem, hogy megváltozik ez a rossz sorozat, mivel az a célunk, hogy jövőre a Puskás Arénában is pályára léphessünk Eb-meccsen, ehhez viszont meg kell verni az olyan csapatokat, mint Azerbajdzsán, még idegenben is” – tette hozzá a válogatott játékos.

Szoboszlai Dominik nagyszerű formában zárta az elmúlt idényt Salzburgban, ezt pedig szeretné átmenteni a válogatottba is.

Bizonyítani szeretnék, ha már megint megkaptam a behívót. A célom, hogy úgy játsszak itt is, mint a klubcsapatomban– mondta a Salzburg középpályása.

Szoboszlaiszerint jól sikerült beilleszkednie a nemzeti csapatba, valamint Marco Rossit is kiváló szakembernek tartja, azt nem garantálhatja, hogy kezdőként lép pályára a következő mérkőzéseken.

A társak hamar befogadtak, ezzel nem volt gond. A szövetségi kapitánnyal ugyan csak pár szót beszéltem, az egyértelmű, hogy mindenki szereti. Jó a légkör, a hangulat, azt gondolom, hat ponttal kell végeznünk a két selejtező után, ha ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra. Karrierem csúcspontja lenne, ha a Puskás Ferenc Stadionban léphetnék pályára Eb-meccsen” – tette hozzá Szoboszlai.

A fiatal középpályás elárulta, az olasz sajtóban megjelent hírek valóban igazak, miszerint külföldi sztárcsapatok is vinnék – többek között a Juventus –, ő azonban csak a válogatottra és a Salzburgra koncentrál.

„Van valóságalapja, de ez leginkább attól függ, én mit szeretnék majd, mivel ha nem gondolok rá, akkor teljesen mindegy, mit írnak a sajtóban. Jelenleg nem tervezek elmenni a Salzburgból.”

A MAGYAR KERET AZERBAJDZSÁN ÉS WALES ELLEN
KAPUSOK
: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd, az új idénytől Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond
(Sporting KC – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Bp. Honvéd, az új idénytől Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (FC DAC 1904 – Szlovákia), Zsótér Donát (Újpest FC)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. Horvátország2 113–3 0 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

Az Eb-selejtező nyolc hónapig tart. Az öt ötcsapatos és öt hatcsapatos csoportból az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra, amelynek 11 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest. A selejtezőt követően a kijutásról lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni a részvételt a rájátszásban, közülük négyen lesznek még szereplői az Eb-nek.
Az Eb-selejtezőben azonos pontszám esetén jelenleg a gólkülönbség szerint rangsorolunk, a végelszámolásnál azonban az egymás elleni eredmény dönt.

Március 21., csütörtök
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1 (Barisic 44., Kramaric 79., ill. Sheydayev 19.)
Szlovákia–Magyarország 2–0 (Duda 42., Rusnák 85.)
Március 24., vasárnap
Wales–Szlovákia 1–0 (D. James 5.)
Magyarország–Horvátország 2–1 (Szalai 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik