Válogatott: Kamubecsúszást, műkönnyeket láttam – Rajczi

Vágólapra másolva!
2019.11.25. 13:23
A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Rajczi Péter, a jelenleg az NB III-as III. Kerületben futballozó, 11-szeres válogatott csatár – aki 12 évvel ezelőtt gólt lőtt a bolgároknak – beszélt a válogatott helyzetéről, az Eb-selejtezők tapasztalatairól, éles kritikát is megfogalmazott.


„Marco Rossinak most össze kell kapnia a brigádot, van rá négy hónapja, ami szerintem jó. Láttam olyan srácokat, akik kicsit belefáradtak a történetbe, szívesen látnék új arcokat, például Cseri Tamást vagy Gyurcsó Ádámot,aki korábban már volt is válogatott,ki lehetne próbálni. Kell a frissítés, és minél többet együtt kell lennie a csapatnak, hogy összerázódjon. Az utolsó, walesi meccsen nem voltak ideálisak a körülmények, a fél védelem hiányzott, a két védekező középpályás, Pátkai Máté és Nagy Ádám sérülésutánjött vissza– beszélt a válogatottról Rajczi Péter, aki az Eb-selejtezős csoportot is érintette. –Nyilván a horvát csapat kiemelkedett ebből a csoportból és a walesi válogatottban is vannak kiemelkedő sztárjátékosok, de sok probléma összejött. Azt nem bírja el egy magyar csapat, hogy Kádár Tamás ne topformában játsszon, Willi Orbán pedig megsérült.”

„Nem biztos, hogy elhittem a sírást, lehet, hogy igaz volt, lehet, hogy nem…”  (Fotó: Török Attila)
„Nem biztos, hogy elhittem a sírást, lehet, hogy igaz volt, lehet, hogy nem…” (Fotó: Török Attila)

„Fásultságot, kamubecsúszást, műkönnyeket láttam, de mindenki próbálta odatenni magát, kisebb-nagyobb allűrökkel – folytatta Rajczi. – Nem biztos, hogy elhittem a sírást, lehet, hogy igaz volt, lehet, hogy nem. Inkább föl kell emelni a fejet és kihúzni a mellet, s menni tovább és férfiként viselkedni, akár a pályán, akár azon kívül is. Azt pedig még egy ötéves kissrác is látja, hogyha valaki negyvennyolc méterről berepül, csakhogy lássák, hogy ő hajt, küzd, majd lerakja magát a földre, kivonja magát a játékból és simán elviszik mellette a labdát, az nem jó reklám. Olyan példát kell követni, mint Szalai Ádámét, aki mindig önmagát adja.”

Rajcziszerint a Nemzetek Ligája-rájátszásban következőBulgária verhető ellenfél, ez már nem ugyanaz a csapat, mint korábban, amikor még több sztár is futballozotta bolgároknál, például 2005-ben, amikor Rajczi góljával játszottitthon1–1-es döntetlentamagyar válogatotta bolgárokkal. Ugyanakkor ők is verhető ellenfélként tekintenek ránk, ki-ki meccs várható. Saját pályafutásával kapcsolatban a 38 éves csatár elmondta, jól érzi magát a III. Kerületnél, nem gondol méga visszavonulásra.

A teljes interjút itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik