Válogatott: Gazdag Dániel a Wales elleni sikerről álmodik

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.11.14. 09:44
A kilenc éve még a Puskás-stadion lelátóján Szalai Ádáméknak szurkoló középpályás, Gazdag Dániel a Wales elleni sikerről álmodik.

– Fájó emlék az első válogatottság?
– Ha abból indulok ki, hogy kikaptunk, ráadásul egy hónapnyi kihagyással járó térdsérülést szenvedtem, az. Ha viszont azt nézem, hogy bemutatkozhattam a nemzeti együttesben, boldogan gondolok vissza a Montenegró elleni mérkőzésre – elevenítette fel lapunk érdeklődésére a szeptember 5-én történteket Gazdag Dániel. – Fájó emlék az első válogatottság?
– Ha abból indulok ki, hogy kikaptunk, ráadásul egy hónapnyi kihagyással járó térdsérülést szenvedtem, az. Ha viszont azt nézem, hogy bemutatkozhattam a nemzeti együttesben, boldogan gondolok vissza a Montenegró elleni mérkőzésre – elevenítette fel lapunk érdeklődésére a szeptember 5-én történteket Gazdag Dániel.

– Vajon mikor jut egyről a kettőre?
– Remélem, pénteken, Uruguay ellen.

– Csak reméli, vagy netán tudja is már, hogy lehetőséget kap a Puskás Aréna avatóján?
– Egyelőre remélem. Mint ahogyan azt is, hogy a jövőben sokszor megadatik nekem a válogatottbeli szereplés. A vágyam és a célom ugyanaz: annyiszor szeretném magamra ölteni a címeres mezt, ahányszor csak lehet. Ha a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy pénteken számol velem, készen állok!

– Kedden pedig jöhetne a harmadik válogatottság?
– Ezt a forgatókönyvet már most aláírnám!

– Ha nem tévedek, az Uruguay és a Wales elleni győzelmet is.
– Azt még akkor is, ha egyik meccsen sem jutok szóhoz.

– Felfokozott hangulatban várják a két összecsapást?
– A hangulat jó és bizakodó. Benne van a levegőben, hogy két különleges találkozó előtt állunk. Minden héten azért nem játszik az ember stadionavatót és sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt... Persze, igyekszünk nyugodtak maradni, nem akarunk átesni a ló túlsó oldalára.

– Körbenézett már az újjávarázsolt Puskás Arénában?
– Amióta gyakorlatilag kész van, még nem. A csapatból eddig csak a hétfői sajtóeseményen részt vevő Dzsudzsák Balázs és Szoboszlai Dominik járt ott, amit meséltek, illetve amit a különböző felvételeken láttam, az alapján fantasztikus a létesítmény.

– Van bármilyen személyes emléke a régi stadionról?
– Egyetlenegy. Nem sokkal azután, hogy felkerültem a Magyar Futball Akadémiára, kivittek minket a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre, amelyet nyolc nullára megnyert a válogatott. Amíg a lelátón szurkoltam, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám a gyepen küzdött. Ha valaki akkor azt mondja nekem, hogy kilenc év múltán együtt készülünk a válogatott mérkőzésére, alighanem kinevetem. Mindamellett én örülök a legjobban, hogy így alakult. Azon a találkozón egyébként Szalai Ádám mesterhármast ért el. Most én reménykedem abban, hogy jó futballal kiszolgáljuk a közönséget. Noha még csak elképzelésem van arról, milyen lesz hatvanöt ezer néző előtt játszani, nincs kétségem afelől, hogy ösztönzőleg hat ránk. Az is, hogy a világ egyik legerősebb válogatottjával mérhetjük össze az erőnket. Ha Uruguay ellen helytállunk, az önbizalmat adhat a walesi meccsre is.

– Nem aggasztja, hogy szinte a teljes védelem kidőlt a cardiffi mérkőzésre?
– Vitathatatlan, Willi Orbán, Kádár Tamás és Korhut Mihály személyében kulcsemberek hiányoznak, ám aki a keret tagja, azért van itt, mert méltó a válogatottságra. Akinek Marco Rossi bizalmat szavaz, biztos, hogy a maximumot nyújtja majd.

– Egy győzelmet érő cardiffi gól az álmai netovábbja lenne?
– Inkább az, hogy nyerünk! Pokoli nehéz lesz, de ha már egyszer legyőztük Walest, még egyszer sikerülhet. Hinnünk kell magunkban – úgy kell kimennünk, hogy nyerünk!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., péntek (Puskás Aréna)
19.00: Magyarország–Uruguay (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Vezeti: Damir Skomina (Robert Vukan, Tomaz Klancnik) – szlovénok

EB-SELEJTEZŐK
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales – élőben az NSO-n!
20.45: Horvátország–Szlovákia – élőben az NSO-n!
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán – élőben az NSO-n!
20.45: Wales–Magyarország – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország7 42114–6+814
2. MAGYARORSZÁG7 43 8–9–112
3. Szlovákia6 31210–8+210
4. Wales6 222 6–6 0 8
5. Azerbajdzsán6 15 5–14–9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik