Válogatott: Ez lehetetlen kérés volt – Leekens Csányiról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.20. 13:57
null
Georges Leekens szerint a magyar válogatott elindult a helyes úton (Fotó: Török Attila, archív)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott közelmúltban leváltott szövetségi kapitánya a Het Laatste Nieuwsnak elmondta, szerinte munkássága idején a nemzeti csapat elindult a helyes úton, a Csányi Sándor vezette MLSZ viszont lehetetlent kért tőle.

 

A kérdésre, hogy mi volt a baj Magyarországon, a 69 esztendős Georges Leekens elmondta: „Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk, bár úgy érzem, elindultunk a helyes úton.”

Az újságírói felvetésre, hogy a magyar válogatott kikapott Luxemburgtól és Kazahsztántól, a szakember úgy reagált, a két említett összecsapáson a kísérletezés volt a fő, a magyaroknál ráadásul nagy a káosz – hiába van meg a potenciál, rendszer ellenben nincs.

„Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron (az egyik leggyengébb belga csapat – a szerző) kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik