Válogatott: Elek Ákos az ősszel nem áll Rossi rendelkezésére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.09. 19:21
null
Elek Ákos az ősszel nem szerepel a Nemzetek Ligájában (Fotó: mlsz.hu)
Elek Ákos magánéleti okok miatt nem csatlakozik a labdarúgó-válogatott keretéhez az ősszel a Nemzetek Ligája mérkőzésein – adta hírül hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség.  

 

A Kajrat Almatiban játszó középpályás a napokban egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal arról, hogy a nemzeti csapat idei mérkőzésein nem tud rendelkezésére állni – írja az mlsz.hu.

A keret bő négy hét múlva kezdi meg szereplését az UEFA új, válogatottak számára kiírt sorozatában, a Nemzetek Ligájában. A Finnország elleni meccs egyben a debütálása is lesz. Bár a szövetségi kapitány csakaugusztus 24-énhirdet keretet, az már biztossá vált, hogy Elek Ákosra idén már nem számíthat az olasz szakember.

A napokban telefonon egyeztettem a kapitánnyal és arra kértem, hogy magánéleti okok miatt tekintsen el a meghívásomtól az idei mérkőzésekre– mondta az mlsz.hu-nak Elek Ákos.– Marco Rossi megértette és elfogadta kérésemet, amit ezúton is köszönök neki. Akik ismernek, nagyon jól tudják, hogy mennyire fontos számomra a válogatott. Éppen ezért jeleztem is a kapitánynak, hogy– bár az élet most úgy hozta, hogy nem tudok a rendelkezésére állni, de– az idei meccseket követően természetesen teljes mértékben számíthat rám, ha úgy látja, hogy segíteni tudom a csapatot. A döntésem okairól, mivel magánjellegű, nem szeretnék a továbbiakban a nyilvánosság előtt beszélni, így kérem a sajtó munkatársait, hogy ezt tartsák tiszteletben."

Marco Rossi helyzetét természetesen nem könnyíti meg, hogy a számos sérült, illetve rendszeresen nem játszó játékos mellett egy újabb labdarúgót kell nélkülöznie, azonban – ahogy mondta – a játékosok is elsősorban emberek.

Elek Ákos nagyon egyenesen és őszintén tájékoztatott a kialakult helyzetről, melyet megértettem és természetesen elfogadtam– fogalmazott Marco Rossi.– Ugyan profi játékosokról beszélünk, de elsősorban ők is emberek és csak ez után profi sportolók, így ha az életükben olyan helyzet adódik, amely miatt nem tudnának százszázalékosan a játékra koncentrálni, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy minden lehetséges módon segítenünk kell nekik. Pontosan így van ez Ákossal is, aki biztosított róla, hogy kérése kizárólag a 2018-as összetartások és mérkőzések idejére szól, vagyis a későbbiekben – ugyanúgy, ahogy eddig is– bármikor boldogan áll a válogatott rendelkezésére, ha meghívót kap" – mondta Marco Rossi.

A szövetségi kapitányaugusztus 24-énhirdeti ki keretét a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

NEMZETEK LIGÁJA
A C-LIGA 2. CSOPORTJÁNAK PROGRAMJA

Szeptember 8., szombat
18.00: Finnország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észország–Görögország
Szeptember 11., kedd
20.45: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik