Válogatott: Dzsudzsák nagy valószínűséggel kezd a finnek ellen – Marco Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.17. 19:13
null
Marco Rossi és Korhut Mihály a szombati sajtótájékoztatón (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar labdarúgó-válogatott a finnek ellen zárja vasárnap a Nemzetek Ligáját. A szombat esti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és Korhut Mihály állt a média rendelkezésére. 

„Nagyon jó mérkőzés volt az észtek elleni, és atribünről jobban is lehet látni a meccset, plusz kevesebb a kockázat, hogy valamiért eltiltsák az embert – mondta Rossi. – De a viccet félretéve, nagyon szenvedtem, hogy fentről nem tehetek semmit és nem szólhatok bele a találkozó menetébe. Eléggé frusztráló érzés, jobb a kispadról nézni.”

Arra a két kérdésre, hogy a finnek ellen is hasonló teljesítmény várható-e, illetve Dzsudzsák Balázs kezd-e, először csak sejtelmesen válaszolt a kapitány.

„Az életben minden lehetséges, és ez a focira is igaz. Természetesen az észtek elleni meccs taktikailag és hozzáállásban is nagyon tetszett, ám a finnek ellen más taktika kell. Nagyon fegyelmezettek és precízek, ezért is vezetik a csoportot, hozzájuk másképpen kell állnunk. Elárulhatom, hogy Dzsudzsák Balázs nagy valószínűséggel kezdeni fog, de amúgy is lesz egy-két csere a csapatban. Pátkai Mátéra a sárga lapjai miatt nem számíthatunk, Gazdag Dániel sem áll a rendelkezésünkre, Lovrencsics Gergő állapota azonban bizakodásra ad okot, ahogy Gulácsi Péter is játékra kész.”

A VÁLOGATOTT FINNEK ELLENI NL-MECCS ELŐTTI EDZÉSE


A szakember elmondta még, hogy a Nemzetek Ligája-sorozat végén nem szeretne számvetést készíteni, ezt inkább a szövetségre hagyja. Azt azonban kiemelte, hogy jó úton haladnak, és a tallinni kivételével meccsről meccsre javultak.

Korhut Mihály egy év után tért vissza a nemzeti együttesbe, s mindjárt a kezdőben kapott helyet. meglátása szerint remek a hangulat a válogatottnál és gyorsan ment neki a visszailleszkedés, hiszen korábban is Kádár Tamás mellett játszott. Kiemelte, hogy kapott gól nélkül hozták le az észtek elleni összecsapást, és a finnek ellen is ez a terv.

„Bár kiváló volt a hangulat, jólesne a csapatnak, ha a finnek ellen még többen jönnének ki. Szeretnénk két győztes mérkőzéssel zárni az évet, és szeretnénk újra egymásra találni a szurkolóinkkal.”

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÁGATLANUL

NEMZETEK LIGÁJA

C-LIGA, 2. CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna,MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország5415–1+412
2. Görögország5324–409
3. MAGYARORSZÁG52127–6+17
4. Észtország5143–8–51
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik