Dzsudzsák Balázs Fehéroroszország elleni júniusi meccs után ismét pályára léphet a válogatottban (Fotó: Koncz György)

 

Ahogy azt Marco Rossi szövetségi kapitány vasárnap este az M4 Sport Sport7 című műsorában jelezte: nem látott okot Dzsudzsák Balázs mellőzésére, így az al-Ittihad Kalbában légióskodó (7 meccs/3 gól) középpályás meghívót is kapott az olasz szakvezetőtől. Csakúgy, ahogyan a DVTK ellen mesterhármast szerző Böde Dániel, valamint a görög Atromitoszban hétvégén betaláló Ugrai Roland is.

A nemzeti csapatba ezúttal meghívót kapott Holman Dávid és Korhut Mihály is, csakúgy, mint az U21-es válogatottból a korosztályos Eb-selejtező sorozat végén kiöregedő Gazdag Dániel. Az Egyesült Államokban szereplő játékosok közül Németh Krisztián és Sallói Dániel meghívásától viszont ezúttal eltekintett a kapitány, mivel az MLS rájátszásába bejutott csapatok vasárnap fontos mérkőzést játszanak, így a két játékos csak kedden tudott volna megérkezni Telkibe, s az időeltolódásból és az utazásból fakadó fáradtság miatt csütörtökön egész biztosan nem tudtak volna pályára lépni Észtország ellen.

„A most visszatérő játékosokkal eddig azért nem számolhattam, mert nem játszottak rendszeresen klubjaikban, és ennek következtében nem voltak csúcsformában
– nyilatkozta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Mostanra azonban mindegyikük rendszeresen játszik és jó formába került, így ezúttal nem volt akadálya annak, hogy meghívást kapjanak. Fontos kiemelni, hogy mintegy 45 játékost figyelünk állandó jelleggel, nekem pedig az a feladatom, hogy az adott pillanatban a legjobb formában lévőket hívjam meg közülük a keretbe. Akik most lehetőséget kaptak, azoktól alapvető elvárásom, hogy mindent megtegyenek a címeres mezért és a lehető legjobbjukat nyújtva játsszanak az előttünk álló két mérkőzésen.”

Marco Rossi azt is elmondta, hogy amennyiben Dzsudzsák Balázs kezdőként lép pályára, ismét ő fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot, ellenkező esetben a pályán is azon kívül is példaértékű munkát végző Szalai Ádám vezeti majd ki a csapatot a Groupama Aréna gyepére. 

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, a többiek pedig klubkötelezettségeik végeztével csatlakoznak a társaikhoz. A Marco Rossi vezette stábnak ezúttal a megszokottnál is rövidebb ideje lesz felkészíteni a csapatot a mérkőzésekre, hiszen már jövő csütörtökön, november 15-én (kezdés: 20.45) pályára lép az együttes Észtország ellen a Groupama Arénában, majd három nappal később ugyanitt Finnország ellen zárja szereplését a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeiben a válogatott (szintén 20.45-től).

A VÁLOGATOTT KERET
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Lepizig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer Sheva), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius (Mol Vidi FC)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (Asztana), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Hoffenheim), Ugrai Roland (Atromitosz), Varga Roland (Ferencváros)NEMZETEK LIGÁJA

A C-LIGA PROGRAMJA 

2. CSOPORT
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Finnország 4 4 5–0 +5  12
2. Görögország 4 2 2 3–4 –1  6
3. MAGYARORSZÁG 4 1 1 2 5–6 –1  4
4. Észtország 4 1 3 3–6 –3  1