Válogatott: Dárdai Pál megsérült, nem játszhat a németek ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.18. 11:38
Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója, így nem játszhat a németek elleni jövő hét végi találkozón – értesült a Bild.

A német újság keddi számában megjelent hír szerint a középpályás izomszakadást szenvedett, emiatt nem léphet pályára május 29-én a Puskás Ferenc Stadionban, noha Erwin Koeman kapitány hétfőn jelölte őt a németek, illetve a hollandok elleni felkészülési mérkőzésekre készülő keretbe.

A lap a sérüléssel kapcsolatban nem közölt részleteket, így – egyelőre – nem tudni, hogy Dárdai felépülése mennyi időt vesz igénybe.

A hír azt követően látott napvilágot, hogy az első osztályból kieső együttes megegyezett a 37 esztendős Markus Babbel edzővel, aki a klubtól távozó Friedhelm Funkel helyébe lépett. Berlinben nagy reményeket fűznek a korábbi stuttgarti tréner tevékenységéhez, erre utal az, hogy szerződése automatikusan meghosszabbodik, ha a Hertha már jövőre ismét visszakerül az első ligába.

A 34 éves Dárdai korábban azt nyilatkozta: ha korábbi sérülése engedi, legalább egy évig még folytatni kívánja profi pályafutását a berlini kék-fehéreknél.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland), Gulácsi Péter (Liverpool) 
Védők:  Bodnár László (DVSC-TEVA), Szélesi Zoltán (DVSC-TEVA), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Horváth Gábor (Videoton), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Bodor Boldizsár (Roda JC)  
Középpályások:  Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Dzsudzsák Balázs (PSV), Huszti Szabolcs (Zenit Szentpétervár), Dárdai Pál (Hertha BSC), Vadócz Krisztián (Osasuna), Nagy Dániel (Videoton), Koman Vladimir (Bari) 
Támadók:  Lázok János (MTK), Priskin Tamás (Ipswich), Torghelle Sándor (Augsburg), Németh Krisztián (AEK Athén) 
Tartalékok: Köteles László (Racing Genk), Gyepes Gábor (Cardiff), Tőzsér Dániel (Racing Genk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik