Válogatott: az MLSZ szerint igazságtalan a büntetés

Vágólapra másolva!
2013.01.08. 20:51
A Magyar Labdarúgó-szövetség szerint igazságtalan, hogy a magyar válogatottnak felkészülési mérkőzésen történt szurkolói incidens miatt a legfontosabb tétmérkőzésén kell zárt kapuk mögött játszania.

„Az augusztusi mérkőzést követően az MLSZ levélben kért elnézést Magyarország izraeli nagykövetétől, az izraeli szövetségtől, valamint a FIFA-tól, és hivatalos közleményben ítélte el a találkozón résztvevő szurkolók egy kisebb csoportjának akcióját" – áll az MLSZ honlapján kiadott közleményben.

A FIFA döntése értelmében a válogatott a március 22-ei Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőt játssza zárt kapuk mögött.

„A mérkőzésen tapasztalható szélsőséges megnyilvánulásokat figyelembe véve a FIFA fellépése az ilyen jellegű cselekménnyel szemben érthető. Az MLSZ – A FIFA-hoz és az UEFA-hoz hasonlóan – továbbra is eltökélt abban, hogy száműzze a stadionokból a gyűlölködő megnyilvánulásokat, a Fair Play szellemétől eltérő szurkolást, elkötelezett amellett, hogy a magyar pályákról mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok."

„Ugyanakkor a Magyar Labdarúgó-szövetség álláspontja szerint az, hogy a magyar válogatottnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést, a pontos indoklás és határozat kézhezvétele előtt is túlzottnak és igazságtalannak tűnik. Ezért az MLSZ a hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését, hogy igazságosabb, a történtekkel arányos döntés szülessen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik