Válogatott: A szünet után elvesztettük a ritmust – Németh

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 08:08
null
Németh Krisztián nem így tervezte, de már a szlovákok elleni meccsre készül (Fotó: Szabó Miklós)
A Montenegró–Magyarország (2–1) felkészülési mérkőzés után Németh Krisztián és Nagy Dominik is értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

A magyar válogatott labdarúgói közül Németh Krisztián az utolsók között érkezett ki az interjúfolyosóra, miközben a homlokán keletkezett kisebb puklit dörzsölgette.

Kaptam egy könyököst az elején, utána éreztem, hogy kicsit sajog a fejem azon a helyen, ahol eltaláltak. A játékvezető nem látta, de egy lapot megért volna az eset – mondta az Egyesült Államokban légióskodó támadó. – Az első félidőben két különböző játékrendszert próbáltunk ki, nem is futballoztunk rosszul, de a szünet után kicsit elvesztettük a ritmust. Akkor több területet hagytunk az ellenfélnek, aminek sajnos vereség lett a vége. Nem így terveztük, de már a Szlovákia elleni meccsre kell koncentrálni. Pozitívumok és negatívumok egyaránt akadtak a meccsben, most van két napunk átbeszélni ezeket, és javítani a hibáinkat. Mindenki a Szlovákia elleni meccsről beszél, mindenki azt várja, bízom benne, hogy frissebbek leszünk, mint a rivális. Persze nem csak ezen múlik majd, sok apró részlet dönti el a meccset, de biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb remekül felkészít minket, mi pedig jól teljesítünk.”

A Kansas csatárához hasonlóan a válogatott másik támadója, Nagy Dominik sem volt elégedett.

Hétfőn teljesen más mérkőzés vár ránk, ezt mindannyian tudjuk, és átérezzük a súlyát. Vélhetően az év legfontosabb meccse vár ránk. Vélhetően más kezdőcsapat lép pályára, és hazai pályán, a saját közönségünk előtt még nagyobb odaadással és nagyobb intenzitással futballozunk majd – mondta a Montenegró elleni vereség után a Legia Warszawa szélsője. – Ez a vereség fejben nyilván nem tesz jót a most pályára lépő játékosoknak, ilyenkor mindig letörtebb a játékos, de próbálunk a pozitívumokra koncentrálni. Senki sem sérült meg, egy új szerkezetet is kipróbáltunk, különböző játékelemeket gyakoroltunk, és a keret többsége úgy jutott játéklehetőséghez, hogy Szlovákia ellen mindenki száz százalékot nyújthat.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 2–1
(1–1)
Podgorica, Városi Stadion, 3370 néző. Vezette: Mecskarovszki (északmacedón)
Montenegró:
M. Mijatovics (D. Petkovics, a szünetben) – Marusics (Mugosa, 55.), M. Szimics (Lagator, 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (B. Jankovics, 77.) – Boljevics, Koszovics (Hocsko, 59.), V. Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics, 72.) – Becsiraj. Szövetségi kapitány: Faruk Hadzibegic
Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán, a szünetben), Korhut (Ferenczi J., 61.) – Gazdag (Kovács I., a szünetben), Kleinheisler (Sigér, a szünetben) – Németh K., Holman, Nagy D. (Dzsudzsák, 68.) – Holender (Varga R., 64.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Koszovics (32.), Mugosa (75. – 11-esből), ill. Holender (2.)

A TALÁLKOZÓRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Babják Bence és Szabó Miklós (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik