Marco Rossi szerint nagy kihívás előtt áll a válogatott (Fotó: Török Attila)

 

„Nagyon örülök, hogy immár tudjuk, mikor játsszuk a következő tétmeccseinket – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – És annak is örülök, hogy tíz hónap szünet után nem az idei legfontosabb meccsünkkel, a Bulgária ellenivel kezdünk. Ugyanakkor a hosszú kihagyás ellenére azonnal tétmeccs következik szeptemberben, ami azt jelenti, hogy ha bármilyen új dolgot szeretnénk kipróbálni a bulgáriai meccsre készülvén, azt csakis élesben tudjuk megtenni. Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára.”

Marco Rossi továbbra is csak azokra a játékosokra számít, akik megfelelő fizikai állapotban vannak és jó formában futballoznak klubjukban.

„A keret összeállítása még a szokásosnál is nehezebb lesz idén ősszel, hiszen vannak játékosaink, akiknek jelenleg nincs csapatuk vagy nem kezdők rendszeresen a klubjainkban, és még az is kérdés sok esetben, hogy az adott bajnokság mikor indul újra – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Ebben a helyzetben kiemelten érvényes lesz azon válogatási elvem, hogy csak olyan játékosokat hívok meg, akik fizikailag csúcsformában vannak, mert a nagyobb meccsszám miatt csak nagyon minimális időnk lesz a felkészülésre, illetve ami lesz, azt emiatt kizárólag taktikai felkészülésre kell felhasználnunk. Emellett októberben és novemberben egész biztos, hogy a megszokottnál nagyobb játékoskerettel fogunk dolgozni, hiszen az egy időszakon belüli plusz egy mérkőzés extra megterhelést és sérülésveszélyt is jelent.”

Az UEFA végrehajtó bizottsága szerdán arról is döntött, hogy idén szeptemberben a Puskás Arénában rendezik meg az európai Szuperkupa-mérkőzést. Marco Rossi különösen örül annak, hogy a magyar futballszurkolók újabb rangos nemzetközi futballeseményen vehetnek részt anélkül, hogy külföldre kellene utazniuk.

„A Szuperkupa-mérkőzés budapesti megrendezése óriási dolog. Mióta én először Magyarországra érkeztem, rengeteget fejlődött az infrastruktúra, ami nélkül most például nem jöhetett volna létre a Szuperkupa-mérkőzés megrendezése. Emellett a labdarúgó-sportdiplomácia is nagyon erős, hiszen a következő években a legkiemelkedőbb, legrangosabb futballrendezvények közül többet is vendégül lát Magyarország. Így maximálisan megvalósul az MLSZ azon célkitűzése, hogy a magyar szurkolók minél nagyobb számban és minél rangosabb eseményeken vehessenek részt saját hazájukban.”

A Nemzeti Sport pénteki számában hosszabb interjút olvashatnak Marco Rossi szövetségi kapitánnyal.