Válogatott: Ha még egyszer felkérnek, akkor is elvállalom – Szélesi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 22:43
null
Szélesi Zoltán szerint kellett a fejmosás (Fotó: Török Attila)
A Magyarország–Costa Rica (1–0) felkészülési labdarúgó-mérkőzés után Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány értékelte a látottakat az M4 Sportnak.



„Kellett a fejmosás, mert a játékosok egészen máshogy léptek pályára – nyilatkozta Szélesi Zoltán, akinek megbízatása szövetségi kapitányként véget ért. – A saját közönségünk előtt, a saját stadionunkban futballozni Costa Rica ellen más, mint mondjuk Luxemburg ellen. A hozzáállás kifogástalan volt. A közönség is látta, hogy sikerült megtenni ezt a lépést, így a csapat és a nézők ismét közelebb kerültek egymáshoz. Persze van még mit javítani a játékunkon.”

„Ami engem illet, a mostani mérkőzés sokat javított a képen, bele tudok nézni a tükörbe. Természetesen a Luxemburg elleni eredmény rányomja bélyegét az egészre. Adósok vagyunk az eredményekkel, nem jól alakult az év, de ez a zárás nagyon fontos volt.”

„Összességében pozitív mérkőzést láthattak a szurkolók – fogalmazott Szélesi immár a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Köszönjük a támogatást, végig hallottuk a buzdítást. Reméljük, a jövő évtől kezdve is megkapjuk a támogatást, s nézőcsalogatóbb játékkal még több drukkert tudunk magunk mellé állítani. A ma látott hozzáállásunknak minden meccsen alapvetőnek kell lenni. Kíváncsi vagyok, ha teljes kerettel készülünk, milyen végeredmény született volna. Nagyon élveztem a munkát, ha még egyszer felkérnek, akkor is elvállalom a megbízást.”

„Pátkai Máténak a combja, Viníciusnak a térde sérült meg. A keret összeállításakor problémát jelentett a sérültek száma, és ez a találkozón is gondot okozott, de mindenki jól szállt be a meccsbe.”

„Természetesen átadom a tapasztalataimat Georges Leekensnek, jó pillanatban veszi át a csapatot. Szalai Ádám és Nikolics Nemanja együtt szerepeltetése elképzelhető, de minden attól függ, ki az ellenfél, milyen formában van a két támadó, milyen rendszerben játszunk, és hogy az új kapitány miként látja a helyzetet” – tette hozzá Szélesi.

„Jó iramú mérkőzést játszottunk, helyenként kombinatívan futballoztunk, és olykor mi voltunk fölényben – nyilatkozta Óscar Ramírez, a Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya. – Sajnos nem sikerült egyenlítenünk, de a játékkal elégedett vagyok. Fejlődő szakaszban vagyunk. Van még időnk a világbajnokságig. Azért jöttünk Európába, hogy erős csapatokkal mérjük össze tudásunkat. Alakulóban van a keret, mos keressük azokat, akik szóba jöhetnek a vébénévsor összeállításakor. A közvélemény csak azt látja, hogy vereséget szenvedtünk Spanyolországtól és Magyarországtól. A sajtó úgy kezeli ezt, mintha presztízsmeccseket vesztettünk volna el. Az engem érő rágalmakra igyekszem nem odafigyelni.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Costa Rica 1–0
(Nikolics 37.)
Budapest,
Groupama Aréna, 9860 néző.V: Harkam (osztrák)

JEGYZŐKÖNYV, ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik