Válogatott: „A görögöket egyelőre nem érdekli a Nemzetek Ligája”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.25. 10:27
null
A görög szurkolók még nemigen tudják, milyen sorozatban indul ősszel a válogatott (Fotó: AFP)
Michael Skibbe, a görög labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya szerint a görög csapatnak gondot okozhat a Nemzetek Ligájában, hogy a magyar, az észt és a finn válogatott is védekező játékot játszik. Görög újságíró kollégánk elmondta, egyelőre nem lelkesek ott az emberek, mert azt sem tudják, mi az a Nemzetek Ligája.

 

„Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, ellenfeleink védekező felfogású futballt játszanak, ami gondot okozhat nekünk – reagált Skibbe a sorsolásra a görög szövetség honlapján. – Az észteket a világbajnoki selejtezőről ismerjük, a finnek jól szervezettek, a magyarok nagyon jók voltak a legutóbbi Európa-bajnokság selejtezőjében. Fel akarunk jutni a B-divízióba, egyúttal megragadnánk a lehetőséget, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Ez a sorozat nemcsak ehhez tökéletes, hanem ahhoz is, hogy tétmérkőzéseken fejlődjenek a fiatal játékosaink.”

Skibbe lelkesedését egyelőre kevesen osztják Görögországban, de nem azért, mert nem bíznak a válogatottban.

„Görögországban nagyon örülnek a csoportnak – már azok, akiket érdekel egyáltalán ez az egész – mondta megkeresésünkre Antonisz Oikonomidisz, a The Blizzard görög újságírója. – Ez a sorozat teljesen új, alig ismerik az emberek, nem is nagyon figyeltek még oda a sorsolásra.”

A magyar válogatott ellenfeleiről ide kattintva olvashat!

Oikonomidisz szerint a görögök a csoport esélyesei.

„Szerintem megnyerjük a csoportot, legalábbis nagyon jó esélyünk van arra, hogy feljebb lépjünk egy osztállyal. A csapat most egyben van, ami Michael Skibbének köszönhető. Volt néhány év visszaesés, de Skibbe visszaterelte a csapatot arra az útra, amelyen Otto Rehhagel és Fernando Santos irányítása alatt is sikeres volt. A válogatott fő erénye azokban az időkben is a masszív védekezés volt, és így van ez most is” – mondta Oikonomidisz.

A csoport menetrendje itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik