Válogatott: a DAC középpályásával bővült a keret

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.02. 16:28
null
Vida Máté is készülhet a soron következő Eb-selejtezőkre (Fotó: Török Attila, archív)
Marco Rossi szövetségi kapitány a DAC középpályásával, Vida Mátéval bővítette a magyar férfi labdarúgó-válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő keretét – számolt be róla az mlsz.hu.

 

A hétfői kerethirdetést követően a szakmai stáb ismét áttekintette a kialakult helyzetet, a kisebb sérüléseket és a két sárga lappal rendelkező játékosok számát is, s ezt követően úgy döntött, hogy Vida Mátéra is számít a válogatott vasárnap kezdődő összetartásán.

Mint ismert, a Horvátország elleni mérkőzésen Baráth Botond és Nagy Ádám nem léphet pályára eltiltás miatt, de Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Korhut Mihály és Pátkai Máté is két sárga lapot gyűjtött össze az eddigi Eb-selejtezők során, így amennyiben Horvátország ellen is lapot kapnak, akkor Azerbajdzsán ellen nem számíthat rájuk Marco Rossi.

„Vida Máté meghívását már a huszonhat fős keret hétfői kihirdetése előtt is fontolóra vettük, így nem teljesen váratlan, hogy most meghívót kap – kezdte Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – A fociban fontos a kockázatvállalás is, ezúttal azonban úgy érzem jobbnak, ha biztonsági játékos leszek, hiszen lehet, hogy huszonhat labdarúgó is elegendő lenne a keretbe, azonban ha a középpályán hirtelen kevesen maradnának az Azerbajdzsán elleni meccsre, akkor az utolsó pillanatban óriási kapkodásban kellene behívnunk valakit a kiesők helyére. Ezt elkerülendő jobbnak láttam, ha inkább Máté is velünk tart és már az első edzéstől kezdve velünk készül, hogy minél inkább elsajátítsa a játékunkat, taktikánkat.”

A DAC középpályása, aki idén csapata minden bajnoki mérkőzésén kezdő volt, régóta várt erre a lehetőségre.

„Nagyon örülök, hogy ismét a válogatott keret tagja lehetek – mondta Vida Máté. Részben ezért is igazoltam annak idején ide, a DAC-hoz, hogy legyen esélyem újra válogatott lenni. Amióta megérkeztem ide, azóta ezért küzdöttem minden nap, úgyhogy mást nem is tudok mondani ebben a pillanatban, mint hogy nagyon boldog vagyok.”

A keret tagjai vasárnap este találkoznak Telkiben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE HORVÁTORSZÁG ÉS AZERBAJDZSÁN ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Arisz – Görögország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Tamás Krisztián (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
Középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City FC – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria), Vida Máté (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz – Németország), Varga Roland (Ferencvárosi TC)

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, AZ OKTÓBERI MÉRKŐZÉSEK
Október 10., csütörtök

20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Szabadnapos:
Azerbajdzsán

Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
Szabadnapos:
Szlovákia

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 5 3 1 1 10– 5 +5 10
2. Szlovákia 5 3 2 9– 7 +2 9
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 7– 6 +1 9
4. Wales 4 2 2 4– 4 0 6
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik