Válogatott: 22 éves sorozat szakadt meg; már megint egy olasz – sajtószemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 14:30
null
A görög sajtó kritikusan ír Michael Skibbe szövetségi kapitányról (Fotó: Tumbász Hédi)
A görög sajtó Michael Skibbe szövetségi kapitányt is felelősnek tartja a keddi, magyaroktól elszenvedett vereségben. Ötlettelen játékról, hibákról, Varga Rolandról és a megszakadt 22 éves sorozatról írnak a helyi lapok.

A sport24.gr arról ír, hogy a görög válogatott sokat hibázott és nem használta ki a lehetőségeit a budapesti mérkőzésen. Az oldal megemlíti, hogy Michael Skibbe szövetségi kapitány játékosai nem tudtak megoldást találni, képtelenek voltak bármiféle ellenszerre a magyarok ellen.

A lap szerint három dolgot érdemes kiemelni a találkozóról:
1. Nem igazán működött Skibbe elképzelése.
„Súlytalanok voltak a görög futballisták a pályán, majd a második félidőben nem olvasta jól a játékot a szövetségi kapitány. A magyarok kreatívak voltak támadásban, erre nem tudtunk válaszolni, ahogy arra sem, hogy hogyan törjük fel a védelmüket” – írják a görögök.

2. Varga Rolandot nem tudták kivenni a játékból. A lap szerint egyénileg is jobbak voltak a magyar játékosok, különösen Varga, aki jó ritmusban, pontosan futballozott. Kiemelik még a két gólszerzőt, Sallai Rolandot és Kleinheisler Lászlót, illetve Kovács Istvánt és Gulácsi Pétert is.

3. Hiába a labdabirtoklás, ha ötlettelen a játék. Hiába birtokolta a görög csapat 62 százalékban, nem tudott mit kezdeni a labdával. A lap szerint ebben mindenképp javulniuk kell a visszavágóra, amelyet október 12-én rendeznek meg Athénban.

A gazzetta.gr arról cikkez, hogy válogatottjuknak „sikerült” egy gyengébb csapattól kikapnia. Az újság szerint nem hibázhatnak ennyit a nemzeti csapat játékosai, ha bármit is el szeretnének érni a Nemzetek Ligájában. Kritizálják Skibbét is, azt írják, a görög közvélemény azt várta, hogy végre megmutassa a kapitány is, hogy a filozófiáját elsajátította a csapat, hiszen már három éve együtt vannak.

Hozzáteszik, hogy az észtek elleni első 25 perc sem volt biztató (de azt a meccset legalább megnyerték a görögök), a magyarok ellen viszont az egész meccsen nem igazán működött a gépezet. A lap szerint a szakmai stábnak és a szövetségi kapitánynak is magába kell néznie a találkozó után.

A sports.gr a címben írja, hogy 1996 után most kapott ki először úgy a görög válogatott, hogy egyenlíteni tudott a mérkőzésen, ezzel 22 éves sorozatot szakítottak meg a magyarok. Emellett arra is felhívják a figyelmet, hogy ha az ellenfél kispadján olasz szakember ül, akkor általában nem járnak jól. Marco Rossi volt ugyanis a 14. olasz, aki egy válogatottat irányított Görögország ellen. A 14 kapitány összesen 25 meccset számlál, közülük pedig csak ötöt nyertek meg a görögök. Folytatódik tehát a rossz sorozat az olasz kapitányok ellen.

NEMZETEK LIGÁJA, C-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 2–1(2–1)
Budapest,Groupama Aréna, zárt kapuk mögött.V:Kulbakov (fehérorosz)
Magyarország:
Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Lovrencsics G., 62.), Kleinheisler, Kovács I. (Pátkai, 81.), Sallai R. – Szalai Á (Eppel, 69.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
Görögország:Barkasz – Toroszidisz, Manolasz (Ikonomu, 52.), Papasztathopulosz, Cavellasz (Lykojannisz, a szünetben) – Kurbelisz, Buhalakisz – Hrisztodulopulosz, Fortunisz, Pelkasz – Donisz (Mitroglu, a szünetben).Szövetségi kapitány:Michael Skibbe

Gól:Sallai R. (15.), Kleinheisler (43.), ill. Manolasz (18.)

A csoport másik mérkőzésén
Finnország–Észtország 1–0(Pukki 12.)

a CSOPORT ÁLLÁS
1. Finnország222–0+26
2. MAGYARORSZÁG2112–203
3. Görögország2112–203
4. Észtország220–2–20

A TOVÁBBI MENETREND
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik