Utánpótlás: magyar válogatottat nevelnének Csíkszeredában

Vágólapra másolva!
2017.12.13. 16:50
Öt éven belül a magyar labdarúgó-válogatottban szeretné látni egyik neveltjét Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnöke, aki a Székelyhonnak adott interjújában beszélt az intézményről.

Szondy Zoltán elmondta, 2012-ben a határon túli, magyar állam által támogatott akadémiákért felelős Tajti Józseffel és Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármesterrel kidolgoztak egy ötéves tervet, és sikerült elérni a célt, hiszen a román és a magyar utánpótlás-válogatottakban összesen 16 labdarúgójuk mutatkozott be.

A sportvezető elmondta, a magyar szövetség elsőbbséget élvez.

„A bukaresti tárgyalásaim során mindig elmondtam, hogy szívesen adunk gyerekeket a román utánpótlás-válogatottaknak, de alapjában véve azok fognak román utánpótlás-válogatottak lenni, akikre nem érkezett felkérés a magyar utánpótlás-válogattak részéről" – hangsúlyozta Szondy Zoltán.

A klub jelenleg a román harmadosztályban szerepel, főleg magyar nemzetiségű játékosok alkotják. A cél, hogy ez így maradjon, s a csapat öt éven belül a másodosztály élmezőnyébe vagy az élvonalba kerüljön. A stadiont is fejlesztik, új lelátó épül, azaz folyamatosan fejlődik a klub.

„Óriásit léptünk azzal, hogy Magyarországról hoztunk szakmai igazgatót és edzőket. Most itt megállni nem szabad, ezzel a bázissal tovább kell lépni, mert nem szabad elfelejteni, hogy az akadémiai rendszerünkben 4500 gyereket mozgatunk. Nem titkolom, hogy a következő öt év célkitűzése, hogy ifjúsági csapataink érjenek el nemzetközi sikert is – mondta Szondy Zoltán. – Szintén célunk, hogy az elkövetkező öt évben legalább egy játékosunk mutatkozzon be a magyar nemzeti válogatottban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik