UEFA Régió Kupa: a magyar válogatott a románok legyőzésével kezdett

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 12:13
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az idén immár hetedik alkalommal rendezi meg az amatőr labdarúgók számára létrehozott UEFA Régió Kupát, amelyen a magyar amatőr válogatott is részt vesz. A hazánkat képviselő együttes túl van első selejtező-mérkőzésén, Sopronban 4–1-es győzelmet aratott a román együttes ellen – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Az NB III-as Duna-csoport legjobbjaira épülő csapat hétfőn Románia amatőr válogatottjával mérkőzött meg. Az együttes szakvezetője, Króner Péter a Tóth Jenő – Kovács Zsolt, Rétsági Ákos, Páli Krisztián (Böcskör Zsolt, a 60. percben), Németh Gábor (Szőllősi Ferenc, a 80. percben) – Fábián Imre, Marosvölgyi Tamás (Müllerlei Szabolcs, a 70. percben), Dallos Gábor, Szauter István – Mészáros Dániel, Flórián Ádám összeállításban szerepeltette a válogatottat, amely magabiztosan, 3–1-es félidő után 4–1-re legyőzte ellenfelét. A mieink góljait Mészáros, Kovács, Flórián és Marosvölgyi szerezték.

„Nagy akarással kezdtük a meccset, ez kicsit görcsössé is tette a játékunkat, de hamar megnyugodtunk, rendeztük sorainkat, és szünetre magabiztos vezetést szereztünk. A második félidőben is mi irányítottunk, több kihasználatlan lehetőségünk volt, a meccs vége felé még egy büntetőt is hibáztunk. Igazi csapatként futballoztunk, megérdemelten nyertük meg a találkozót" – nyilatkozta Króner Péter a mérkőzés után az mlsz.hu-nak.

A csoport másik mérkőzésén Izrael 5–0-ra nyert az örmény együttes ellen.

UEFA RÉGIÓ KUPA
A TOVÁBBI PROGRAM
SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
Örményország–Magyarország 16.30, Sopron
Románia–Izrael 16.30, Bük
 
SZEPTEMBER 4., SZOMBAT
Románia–Örményország 16.30, Bük
Izrael–Magyarország 16.30, Sopron

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik