U21: Több kell tőlem, jobban kell csinálnom, ez így nem mehet tovább – Schäfer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.12. 07:13
Magyarország U21-es labdarúgó-válogatottja Zalaegerszegen 4–1-es vereséget szenvedett Horvátországtól felkészülési mérkőzésen. A találkozó után az NSO Tv stábja Gera Zoltánnal, illetve a magával szemben éles önkritikát megfogalmazó olaszországi légióssal, Schäfer Andrással beszélgetett.

Gera Zoltán szövetségi edző szerint a magyar U21-es válogatott első félidei játéka rendben volt Horvátország ellen.

„Sikerült visszajönni a mérkőzésbe. A második félidőben viszont elég könnyen kaptunk gólokat, úgyhogy meg kell néznünk a mérkőzést, ki kell elemezni, ki kell javítani a hibákat. Sok időnk nincs, kedden újabb meccs van, mennünk kell tovább.”

A tréner a videónkban beszél arról: mi volt a különbség a magyar és a horvát játékosok között; hogy tud-e örülni az első gólnak, amit csapata edzősködése alatt szerzett, illetve, hogy beleszokott-e már a vezetőedzői szerepbe.

Az Olaszországban légióskodó Schäfer András szerint kiegyenlített volt az első félidő.

„Talán kicsit ők domináltak jobban. Aztán sajnos egy buta hiba után kaptunk egy gólt, de nagyon szépen sikerült felállnunk, szögleteink voltak. Igazából egy nagyobb helyzetünk volt, azt be is ütöttük, jól alakult a mérkőzés. Aztán buta gólokat kaptunk. Nálunk erősebb csapattal játszottunk, viszont ilyen gólokat nem szabad kapni. Rúgtunk egy szépet és kaptunk négy rondát. Úgy gondolom, ez nem megengedhető egy ilyen mérkőzésen.”

A játékos az NSO Tv videójában éles kritikát fogalmaz meg magával szemben, amikor arról kérdezzük, hogy megy a sora a Serie B-ben szereplő Chievónál.

LABDARÚGÁS
U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–4 (1–1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1013 néző
Magyarország:
Demjén – Bolla, Varjas Z., Szalai A., Majnovics – Kiss B., Szabó B. (Tajti, 70.) – Szánthó (Szabó M., 61.), Schäfer (Korbély, a szünetben), Banó-Szabó (Hinora, 80.) – Bíró B. (Májer, 70.).Szövetségi edző: Gera Zoltán
Horvátország: Semper (Nevistic, a szünetben) – Sverko (Hujber, 67.), Kalaica (Zirdum, a szünetben), Soldo, Bradaric (Colina, a szünetben) – Bistrovic (Lepinjica, 67.) – Cuze (Dolcek, 67.), Ivanusec (Zaper, a szünetben), Djurasek (Posavec, 67.), Marin (Bogojevic, a szünetben) – Kulenovic (Vizinger, a szünetben). Szövetségi edző: Igor Biscan
Gólszerző: Bíró B. (40.), ill. Kulenovic (9.), Djurasek (59.), Posavec (71.), Szalai A. (81. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik