Vanczák Vilmos utolsó klubja játékosként a Puskás Akadémia volt – most az U21-es válogatott stábjába került be (Fotó: Meder István)

 

Az U21-es válogatott a következő időszakban nem szerepel tétmérkőzéseken, hiszen automatikus résztvevője a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságnak.

Az első felkészülési meccset szeptemberben, Dániában játssza le, de Gera Zoltán már augusztus 12–13-án tart egy kétnapos edzőtábort a keretnek.

„Nagyon fontos volt a számunkra, hogy elkezdhessük a munkát – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző. – Hiszen azok a válogatottak, amelyeknek ősszel elindul a selejtezősorozat, már elkezdték a felkészülést, és ilyen módon előttünk járnak. Számomra az a legfontosabb, hogy megismerjük egymást, hogy kicsit egymásra hangolódjunk, és elkezdjük az edzéseket, éppen ezért mérkőzés ezúttal nem szerepel a programban. Szeretném, hogy a játékosok mielőbb megismerjék az elképzelésünket.”

Az már korábban eldőlt, hogy Gera Zoltán mellett a korábbi válogatott Sándor György is a stáb tagja lesz. Egy korábbi másik játékostárs, a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos ugyancsak csatlakozik edzőként a stábhoz, a kapusedző Végh Zoltán, az erőnléti edző Gáspár László lesz, a videoelemzői feladatokat pedig Beregi István látja el.

„Nagyon örülök, hogy olyan csapat állt össze a válogatott mellett, amelyet kinevezésemkor elképzeltem, hiszen mindenki segíteni tudja majd a fiatalok felkészítését" – mondta a kinevezéséről Gera Zoltán.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT TELJES SZAKMAI STÁBJA
vezetőedző:
GERA Zoltán
pályaedző: SÁNDOR György, VANCZÁK Vilmos
kapusedző: VÉGH Zoltán
erőnléti edző: GÁSPÁR László
videóelemző: BEREGI István
fizioterapeuta: SMELÓ Dávid, SELYEM István
szerelésfelelős: ARANY Zoltán
orvos: Dr. KOLLÁR Iván, Dr. TARR Márton
csapatmenedzser: TEODORU Bence