U21-es válogatott: kétgólos előnyről ikszeltünk Azerbajdzsánban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.08. 19:15
null
A magyar U21-es válogatott döntetlennel távozhat Bakiból (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3–3-as döntetlent játszott Azerbajdzsánnal felkészülési mérkőzésen. A mieink a szünetben 2–0-ra, míg a második félidő közepén még 3–1-re vezettek, de a házigazdának sikerült egyenlítenie.

 

A mérkőzés kissé döcögősen indult a mieink számára, az első negyedórában az azeriek játéka érvényesült: a hazaiak a saját térfelükön tartották a labdát, és nehezen tudtuk megszerezni azt tőlük. Egyszer-egyszer eljutottak ugyan a kapunkig, de helyzeteket nem alakítottak ki – olvasható az mlsz.hu-n.

A 26. percben aztán az első helyzetünkből megszereztük a vezetést: egy hazai védelmi hibát követően Makrai Gáborhoz került a labda, a DVTK csatára megtolta a kifutó kapus mellett, majd az üres kapuba helyezett (0–1).

A kapott gól után a hazaiak nyíltabb játékot vállaltak fel, ennek eredményeképp több lehetőség adódott a kapujuk előtt. Egy nagyot mi is hibáztunk, a 30. percben Zima Ádám rossz helyre passzolta ki a labdát, Szalai Attila azonban hatalmasat mentett a hazaiak lövése után, így elmaradt az azeri gól. A 35. percben megdupláztuk az előnyünket: egy védelmi hibát követően Haris Attila lőtte ki 14 méterről a bal alsó sarkot, kialakítva a félidei eredményt (0–2).

A szünetben hármat cserélt Michael Boris, Tóth Bence érkezett a kapuba, Gergényi Bence a védelembe, Forgács Péter pedig a bal oldalra. A 48. percben a hazaiak egyik támadója elesett a tizenhatos bal sarkánál, a játékvezető meglepő módon tizenegyest ítélt. A büntetőből Sahverdiyev a bal alsó sarokba lőtt (1–2).

Nem sokáig volt szoros az állás, két perccel később Hinora Kristóf gurította vissza a labdát Tajti Mátyásnak, aki állítgatás nélkül, 17 méterről a jobb felső sarokba tekert (1–3).

A gól után Schäfer András és Szabó Bence érkezett a pályára, az azeriek pedig jóval támadóbb szellemben kezdtek futballozni, az 57. percben, egy szépen kijátszott akció végén a keresztlécet találták el. A 67. percben egyre csökkent a különbség, egy jobb oldali beadást követően elcsúszott a védekezésünk,és Dadasov mellel továbbított a hálóba (2–3). A 71. percben egyenlítettek a hazaiak, egy bal oldali szöglet után Krivotsyuk fejelt a magyar kapuba (3–3).

A hajrához közeledve Makrai és Hinora előtt is adódott lehetőség, ám előbbi lövését blokkolták, utóbbi bombáját kiütötte a kapus. Az utolsó percekben viszont az azeriek hagytak ki nagy helyzetet. Az eredmény a háromperces hosszabbítás végéig nem változott, 3–3-mal zárult a találkozó.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Azerbajdzsán–Magyarország 3–3 (0–2)
MAGYARORSZÁG:
Zima (Tóth B., a szünetben) – Pávkovics (Szabó N., 64.), Kecskés Á., Szalai A. (Gergényi, a szünetben) – Hinora, Hursán (Schäfer, 56.), Haris, Tajti (Szabó B., 56.), Banó-Szabó (Forgács P., a szünetben) – Makrai, Kundrák. Szövetségi edző: Michael Boris
A magyar gólszerzők: Makrai, Haris, Tajti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik