U21: Batikot Kleinheisler váltotta Róth Antal keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.13. 10:09
Csütörtökön a csoport utolsó helyén álló albán válogatottat fogadja a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a Bozsik József Stadionban, míg hétfőn Grazban, az osztrákok ellen lép pályára. Az előzetes keret egy helyen változott a hétvégi bajnoki forduló után, Batik Bence sérülés miatt nem vállalhatja a játékot, helyére a hétvégén a Videoton FC-ben győztes gólt szerző Kleinheisler Lászlót hívta be Róth Antal.

Róth Antal szövetségi edző a soron következő meccsekről elmondta: a pont nélkül álló albánok már bizonyították, hogy bármelyik csapatnak okozhatnak nehéz perceket, ezért nem követhetjük el azt a hibát, hogy az osztrákok elleni összecsapást fontosabbnak tekintjük a csütörtöki hazai meccsnél.

„Az albánok eredménysora megtévesztő lehet, hiszen bár öt meccs után pont nélkül állnak a csoportban, szinte mindegyik riválisunk megszenvedett ellenük – mondta a soron következő selejtező előtt Róth Antal az mlsz.hu-nak. – Az osztrákok csak egy öngóllal nyertek, a bosnyákok pedig egy büntetőből tudták bevenni a kapujukat, és bizony mi is nehezen győztük le őket idegenben. Kellemetlen stílusú, agresszív focit játszó ellenfél vár ránk csütörtökön, nagy hiba lenne, és könnyen megbosszulhatná magát, ha a legkisebb mértékben is lebecsülnénk az albán válogatottat. Az osztrákok elleni meccs természetesen még nehezebb lesz, de csütörtök estig kizárólag az első mérkőzéssel foglalkozunk. Nagyon sok tanulsága volt az Ausztria elleni hazai és a spanyolok elleni idegenbeli selejtezőknek, előbbi kapcsán a hibákból tanulhatunk, utóbbit illetően azonban sok pozitívumot is kiemelhettem a játékosoknak az elemzések során. Hat pontot szeretnénk gyűjteni a következő egy hétben, mert továbbra is a második hely megszerzése és a továbbjutás a célunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik