U21: az NB II-re készült, helyette Gera Zoltán segítője lesz

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 18:56
null
Sándor György nemrég még felkészülési meccsen játszott a Csákvárban (Fotó: aqvitalfc.hu)
Váratlanul bejelentette visszavonulását Sándor György, az NB II-es Csákvár korábbi válogatott labdarúgója, aki Gera Zoltán segítője lesz a magyar U21-es válogatottnál – számolt be róla a csákváriak hivatalos honlapja.

 

A 35 esztendős középpályás 2017 nyara óta futballozik Csákváron. Korábban idehaza Újpesten, Győrben, a Videotonban és a Puskás Akadémiában szerepelt, légiósként Angliában, Bulgáriában, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában játszott.

Sándor György 2006-ban mutatkozott be a válogatottban, 2014-ig összesen kilenc meccsen lépett pályára címeres mezben.

„Olyan ajánlatot kaptam a hét elején, melyre háromnapos vívódás után nem tudtam nemet mondani – idézi az aqvitalfc.hu Sándor Györgyöt. Felhívott Gera Zoltán, és megkérdezte, lenne-e kedvem vele együtt dolgozni az U21-es válogatottnál. Ugyan harmincöt éves vagyok, de úgy terveztem, hogy egy-két évet még aktív játékosként töltök Csákváron. Ilyen ajánlaton viszont illik elgondolkodni. Megbeszéltem a hozzám közel állókkal, az Aqvital, illetve a Puskás Akadémia vezetőivel, kikértem apu (idősebb Sándor István elismert edző – a szerk.) véleményét is, s ma reggelre eldöntöttem: felhagyok a játékkal és átállok a katedra túloldalára. A tervem egyébként is ez volt, csak néhány év múlva… A nap folyamán aztán hivatalosan is tájékoztattam döntésemről Visinka Ede vezetőedzőt, illetve Nagy Sándor klubelnököt. Egyelőre nem akarok még elköszönni, kell néhány nap nekem is, amíg leülepednek bennem a gondolatok, így most csak annyit mondok, a szívem egy része itt marad a csákvári öltözőben…”

A csákváriakat váratlanul érte Sándor György döntése, hiszen a középpályás nemrég a Puskás Akadémia és a Komáromi FC (KFC Komárno) ellen is játszott felkészülési meccsen. A középpályás az NB II legutóbbi kiírásában 25 találkozón szerepelt, s összesen négy gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik