U19-es válogatott: megvertük a szerbeket a Vilotics-tornán

Vágólapra másolva!
2018.09.07. 10:42
A magyar U19-es válogatott 1–0-ra legyőzte Szerbiát a szabadkai Vilotics-emléktorna első játéknapján.

Az U19-es válogatott október elején a szlovén, a koszovói és az osztrák válogatott ellen lép pályára a hazai Eb-selejtező minitornán, és próbálja megszerezni a csoport két továbbjutó helyének valamelyikét. A tétmérkőzések előtti főpróbákat ezekben a napokban játssza együttesünk a szabadkai Vilotics-emléktornán, amelyen a házigazda szerbek mellett az izraeli és a montenegrói válogatott az ellenfelünk.

Az első játéknapon, a szerbek elleni mérkőzés első félidejében a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, és egy tízperces periódustól eltekintve – amikor a házigazdák is kialakítottak két veszélyes helyzetet – dominálni tudott csapatunk. A második játékrészt helyzetekkel kezdtük, Szendrei Norbertnek és Schön Szabolcsnak is volt egy-egy ígéretes lehetősége, majd a 65. percben Schön egy 25 méterről lőtt bombagóllal megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak (1–0).

A szerbek a hajrában átvették ugyan az irányítást, de nagyobb helyzeteket nem dolgoztak ki, a magyar válogatott így megőrizte előnyét, és 1–0-ra megnyerte a találkozót. A torna másik csütörtöki mérkőzésén Izrael 0–0-s döntetlent játszott Montenegróval. A mieink szombaton Izrael ellen folytatják szereplésüket.

„Jól játszottunk, a mérkőzés nagy részében kontrolláltuk a játékot, de mindkét félidőben volt tíz-tíz perc, amikor a szerbek kissé fölénk tudtak kerekedni – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Az első félidőben a labdabirtoklási fölényünk még nem mutatkozott meg igazán nagy helyzetekben, a második játékrészre viszont feljavult a teljesítményünk az ellenfél kapuja előtt, és megérdemelten szereztük meg a mérkőzést eldöntő gólt. Még vár ránk két mérkőzés, bízom benne, hogy tartani tudjuk a mai formánkat, és a folytatásban is hasonló játékot látunk a csapattól.”

U19-ES VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Szerbia–Magyarország 0–1 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Ásványi Balázs – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel, Majnovics Martin (Molnár Dominik, 82.) – Bokros Szilárd, Szendrei Norbert – Kiss Tamás, Bencze Márk (Ujvárosi Ádám, 77.), Schön Szabolcs – Tímári Norman (Szerető Krisztofer, 65.)
Gólszerző: Schön (65.)

AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (DVSC)
Védők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Mocsi Attila (Mol Vidi FC), Csóka Dániel (Wolverhampton Wanderers – Anglia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria), Újvárosi Ádám (DVSC), Bolla Gergő (Illés Akadémia)
Középpályások: Daróczi Zoltán (Csákvár), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia), Molnár Dominik (Paksi FC), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Nándori Botond (Csákvár)
Támadók: Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Dobos Áron (Fortuna Sittard – Hollandia), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Horváth Olivér (PSV – Hollandia), Tímári Norman (Cegléd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik