U19-es válogatott: döntetlent játszottunk a belgákkal

Vágólapra másolva!
2012.09.08. 09:00
Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar U19-es labdarúgó-válogatott a szabadkai Vilotics-tornán folytatta a felkészülését a novemberi tétmérkőzéseire, és 1–1-es döntetlent játszott Belgiummal.

Pénteken az egy nappal korábban a házigazda szerbeket 2–0-ra megverő belgák ellen lépett pályára Mészöly Géza szövetségi edző együttese. Az mlsz.hu beszámolója szerint a mieink a Nagy Gergő – Botka Endre (Csikortás Dávid, 90.), Szilvási Péter, Zsirai Martin, Hangya Szilveszter – Pintér András, Lőrinczy Attila (Berki István, 82.), Kleinheisler László (Vankó Imre, 77.) – Szécsi Márk (Farkas Aurél, 60.), Novothny Soma (Szenes Bence, 60.), Bese Barnabás összeállításban szerepeltek a találkozón.

Az első negyedóra még kiegyenlített játékot hozott, ezt követően azonban a magyar válogatott átvette az irányítást, két Lőrinczy Attila-szabadrúgásnál centiken múlott a gól, illetve Szécsi Márk ugyancsak közel járt a vezetés megszerzéséhez. A második félidőben is a mieink domináltak, de az 58. percben egy labdavesztés után indított gyors kontra végén a belgák előnybe kerültek. A 65. percben a nem sokkal azelőtt beálló Szenes Bence egyenlített, a támadó Kleinheisler László beíveléséből fejelt a hálóba. Szenes pár perccel később megfordíthatta volna az állást, ám nagy helyzetben hosszan vette át a labdát. Az eredmény a lefújásig már nem változott, 1–1-gyel zárult a mérkőzés.

„Ügyesen futballoztunk, végig szervezett volt a csapat. A mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszottunk, a mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok – értékelt a mérkőzés után Mészöly Géza. – Azt viszont sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert a döntetlennél több volt ebben a meccsben, főleg a nagyobb iramot hozó első félidőben nyílt jó esélyünk, hogy eldöntsük a találkozót. Sajnos néhány nagy helyzetet elhibáztunk, és egy büntetőt is számon kérhetnénk a játékvezetőn. Holnap újabb nehéz összecsapás vár ránk, de bízom benne, hogy a szerbek ellen hasonló játékkal sikerül kiharcolnunk a döntőbe jutást."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik